Kuvassa Talvitoiminnasta vastaava Juha Pakarinen.

Ilveksen Futis-Liigan Talvitoiminta alkoi jo syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja jatkuu aina maaliskuun loppuun saakka. Talvitoiminta on avoin Ilveksen omille harrastepelaajille sekä yhteistyöseuroille ja muillekin. Oikeastaan siis aivan kaikille. Talvitoiminnalla tarjotaan mahdollisuus innokkaille harrastepelaajille harjoitella ympärivuotisesti. Toimintaan kuuluu yksi tai kaksi harjoitusta viikossa.

Seuran palkkaamat valmentajat suunnittelevat ja toteuttavat treenit. Joka treeneissä harjoitusryhmää kohti on työntekijöitä aina yhdestä kahteen ja vapaaehtoisvalmentajat päälle. Vapaaehtoisvalmentajia koulutetaan samalla seuran palkkaamien valmentajien johdolla. Hyötyä saa siis monelta kantilta.

Poikien puolella 2012 syntyneet ovat nuorimpia ja 2004 syntyneet taas vanhimpia, joten ikähaarukkaa löytyy. Jos lasta huolestuttaa, että joutuu treenaamaan paljon vanhempien kanssa, niin näin ei kuitenkaan ole. Yhdessä harjoitteluryhmässä on yleensä kaksi ikäluokkaa samassa, eli saman ikäisten kanssa pääsee kyllä treenaamaan. Tyttöjen ikäluokat ovat taas 2010 syntyneistä 2005 syntyneisiin.

Taitokoulu kuuluu ”samaan pakettiin”

Talvitoiminnan kanssa lähes käsi kädessä kulkee taitokoulu, tytöissä ja pojissa. Taitokoulut valmistelevat pelaajia kilpapuolelle ja se antaa mahdollisuuden harjoitella kaksi kertaa viikossa talvikauden ajan. Taitokouluja järjestetään kahdelle nuorimmalle F-junioriryhmälle. Taitokouluun on nimetty kaksi vastuuvalmentajaa, jotka ovat Valtteri Kannosto ja Ville Paloposki. Tyttöjen taitokoulun sisällöstä vastaa tyttöjen valmennuspäällikkö Petri Järvinen ja poikien taas koulutuskoordinaattori Jouko Turunen. Taitokouluja järjestetään keskiviikkoisin ja lauantaisin Jalitsu-hallissa.

Liikuttamisen ilo

Talvitoiminnasta vastaava Juha Pakarinen toteaa, että toiminnan tärkein tehtävä on yleinen liikuttaminen ja liikuntakasvatus. Kustannukset eivät ole suuria ja toiminta on avointa kaikille halukkaille. Jos vain ryhmissä on tilaa, niin toimintaan otetaan mukaan. Pakarinen kertoo, että osa ryhmistä on jo melko täynnä ja aiempaan verrattuna, myös vanhempienkin juniorien ryhmissä on hyvin porukkaa. ”Ryhmät täyttyivät nopeasti heti syksyllä, sillä jo elokuun puolivälissä osa ryhmistä oli täynnä”, Pakarinen sanoo.

Talvitoiminnassa on tällä hetkellä mukana noin 400 harrastajaa, taitokoulut mukaan lukien. Junioreiden liikuttaminen ja harrastusmahdollisuuden antaminen kaikille on Pakariselle tärkeää. ”Motivoituneita harrastepelaajia on mukana vanhemmissakin ikäluokissa, mikä on mahtava nähdä”, hän kertoo.

Mitä, missä, milloin?

Talvitoiminnan harjoituksia pidetään Jalitsu-hallissa aina lauantaisin aamusta ja aamupäivästä. Seuraava isompi pelitapahtuma Talvitoiminnalla on hiihtoloman käyntiin potkaisevana viikonloppuna, 22.-23. helmikuuta.

Hassakka2.png

Kuva Talvitoiminnan pelitapahtumasta tammikuun 4. päivänä.