Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Miten ilmoittaudun mukaan toimintaan?
Ilves Futis-Liigan toiminta muodostuu neljästä toimintamuodosta. Toimintaa löytyy lapsi-vanhempien ryhmistä aina aikuisten harrastejalkapalloryhmiin. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy Ilmoittaudu mukaan -sivulta.
Miksi harjoitusvuorot tiedetään/vahvistetaan niin myöhään?

Valitettavasti ilmoittautumisten alkaessa seuralla ei ole tiedossa käytettävissä olevia harjoitusvuoroja tulevalle kesäkaudelle. Ainoana poikkeuksena tästä on Ilves Jalkapallo Oy:n hallinnoimat Leinolan ja Vuoreksen kentät.

Tampereen kaupungin jalkapalloyhteisö kokoontuu maaliskuussa päättämään tekonurmikenttien harjoitusvuorot. Tämän kokouksen jälkeen harrastetoimintaa pyörittävät seurat vielä erikseen kokoontuvat jakamaan ns. nappulakenttien vuorot.

Harjoitusvuorot pyritään edellä mainittujen kokousten jälkeen julkaisemaan nopealla aikataululla (yleensä maaliskuun-huhtikuun taitteessa). Vuorojen asettelu yli 400 joukkueelle on haastava. Asettelun kannalta on kuitenkin erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni ilmoittautuu ajoissa vaikka aikoja ei ole tiedossa.

Ilmoittautumisen kaudelle voi peruuttaa ja kausimaksu palautetaan täysimääräisenä, mikäli harjoitusajat eivät ole sopivat.

Miksi toimintamaksuun sisältyy joka kausi uusi peliasu?

Ilveksen jalkapallojaoston strategian “Yksi yhteinen Ilves” mukaisesti on linjattu, että seuran jalkapallojoukkueiden peliasut (paidat, sukat ja shortsit) ovat yhtenäiset kaikilla joukkueilla Futis-Liigasta miesten Veikkausliigan joukkueeseen siten, että peliasujen väreinä ovat keltainen ja vihreä.

Futis-Liigassa peliasujen värit vaihtuvat kausittain Etelä/Länsi sekä Itä/Pohjoinen.
Kausittain uudistuvalla peliasulla varmistamme että asut ovat yhteneväiset malliltaan ja yhteistyökumppaneiden/tukijoiden näkyvyydet ovat ajanmukaiset.

Futis-Liigan suuren pelaajamäärän johdosta peliasujen tilaus on tehtävä ajoissa ennen kauden alkua, jotta varmistetaan peliasujen riittäminen kaikille pelaajille. Asujen kokonaistarpeen pystymme arvioimaan edellisten kausien asujen menekkien mukaan.

Miksi vanhemmat toimivat Futis-Liigassa valmentajina ja joukkueenjohtajina?

Futis-Liigan laaja toiminta perustuu pääsääntöisesti vapaaehtoistyöhön.
Seura organisoi ja varmistaa toiminnalle olosuhteet ja muut toimintaedellytykset sekä on vapaaehtoistoiminnan tukena seuran päätoimisten aluevalmentajien ja muiden työntekijöiden toimesta. Lisäksi toimintaa on organisoimassa noin 40 vapaaehtoista toimihenkilöä (yhdyshenkilöt, aluepäälliköt ym.)

Futis-Liigassa toimii kausittain yli 400 joukkuetta/peliryhmää, joiden käytännön toiminnan pyörittämiseen osallistuu 800-900 valmentajaa ja joukkueenjohtajaa. Näin laajan toiminnan mahdollistamiseksi seuralla ei ole resursseja rekrytoida joukkueisiin ulkopuolisia valmentajia.

Seuran junioriedustusjoukkueisiin rekrytoidaan kausittain yli sata sopimusvalmentajaa. Futis-Liigan toiminnan mahdollistavat vapaaehtoiset, useimmiten pelaajien vanhemmat, valmentajat ja joukkueenjohtajat.

Seura tarjoaa koulutusta kaikkiin toimihenkilöiden toimenkuviin.

Vapaaehtoiseksi Ilves Futis-Liigaan voikin ilmoittautua tätä kautta: Ilmoittaudu Futis-Liigan vapaaehtoiseksi kaudelle 2024.

Kuinka toimin tapaturmatilanteessa?

Ilves Futis-Liigan juniorit on vakuutettu tapaturman varalta LähiTapiolassa. Vakuutus korvaa Futis-Liigan otteluissa ja harjoituksissa sekä niihin liittyvillä matkoilla sattuvat tapaturmat.

Aikuisten harrastetoiminnan toimintamaksut eivät sisällä vakuutusturvaa.

Futis-Liigan vapaaehtoiset toimijat ovat vakuutettu tapaturman varalta Pohjolan Tuplaturva tapaturmavakuutuksella.

Katso lisätietoja ja toimintaohjeet vahinkotapauksessa tästä.

Mitä voin tehdä jos törmään epäeettiseen tai vaaraa aiheuttavaan toimintaan?

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio-, katsomon turvallisuuteen liittyvää tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan pelaajia ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille pelaajille.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoituksen voi halutessaan tehdä myös nimettömänä.

Ilmoituksesi sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Voit lisätä ilmoitukseesi myös tiedostoja ja kuvia. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

ILMO-palvelun löydät osoitteesta: https://ilmo.suek.fi/.

Voiko Tampereen kaupungin nuorisopassia käyttää Ilveksessä?
nuorisopassikuvaKyllä voi! Tampereen kaupungin nuorisopassia voi tällä hetkellä käyttää Ilves ry:n futsalin, jalkapallon,  jääkiekon ja salibandyn harrastusmaksuihin. Nuorisopassi-sovellus on ladattavissa älypuhelimelle ja siihen kirjaudutaan koulun sähköpostiosoitteella.

Nuorisopassiedut saat aktivoitua käyttöösi Ilves ry:n toimistolla, osoitteessa Rieväkatu 12.

Lue lisää nuorisopassista täältä: Tampereen kaupungin nuorisopassi.

Mistä voin saada tukea harrastamiseen?

Ilves tukee jalkapalloilevia nuoria muun muassa HOPA-rahaston kautta, myöntämällä stipendejä pelaajille niin Ilves Futis-Liigan kuin junioriedustuksenkin puolella.

Ilves tekee yhteistyötä myös Tampereen kaupungin, Hope ry:n, Pelastakaa lapset ry:n sekä Nuorisopassin kanssa, jotka kaikki tarjoavat tukea harrastaville nuorille esimerkiksi juuri Futis-Liigan toimintamaksujen kanssa.

Tutustu tukivaihtoehtoihin Tukea harrastamiseen -sivulla.

Talvitoiminnan usein kysytyt kysymykset

Mitä Futis-Liigan talvitoiminta on?

Futis-Liigan talvitoiminta tarjoaa harrastepelaajille mahdollisuuden harjoitella jalkapalloa ympärivuotisesti. Syksyllä 2022 toiminta järjestetään alueittain (Itä, Länsi, Pohjoinen ja Etelä), jokaisessa ikäluokassa on pääsääntöisesti yksi harjoitusryhmä/alue. Harjoitukset tullaan pääsääntöisesti järjestämään oman alueen kentillä ja talvella liikuntasaleissa ja -halleissa.

Miksi paikkoja on ryhmissä rajoitetusti ja jos toiminta on näin suosittua, niin miksi ryhmiä ei perusteta lisää?

Se, että joudumme rajaamaan osallistujamäärän johtuu siitä, että tilaresurssit ovat rajalliset. Tämän lisäksi haluamme varmistaa toiminnan laadun ja tällöin harjoitusryhmien kokoja ei voi kasvattaa liian suuriksi.

Sain varapaikan. Mistä tiedän, pääsenkö vielä mukaan toimintaan?

Ryhmissä on varsinaisten paikkojen lisäksi 5-10 varapaikkaa. Mikäli peruutuksia tulee, siirretään varapaikalta jonossa ensimmäisenä oleva pelaaja ryhmään. Tästä lähtee ilmoitus lomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Mitään aikataulua kuitenkaan on mahdoton kertoa, koska paikan saaminen riippuu siitä, kuinka paljon peruutuksia tulee.

Mitkä ovat talvitoiminnan harjoituspäivät ja -ajat & vaihtelevatko ne talven aikana?

Harjoitukset tullaan pääsääntöisesti järjestämään syksyn ja kevään osalta keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä talviaikaan lauantaisin. Kellonajat vaihtelevat alueittain ja saattavat muuttua toiminnan aikana.

UKK help 512px 30pros
kauppa vaakabanneri