Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Miten ilmoittaudun mukaan toimintaan?

Futis-Liigan toiminta muodostuu neljästä toimintamuodosta. Toimintaa löytyy lapsi-vanhempiryhmistä aina aikuisten harrastejalkapalloryhmiin. Ilmoittautuminen ja lisätietoja “Ilmoittaudu mukaan” sivuilta

Miksi toimintamaksuun sisältyy joka kausi uusi peliasu?

Ilveksen jalkapallojaoston strategian “Yksi yhteinen Ilves” mukaisesti on linjattu, että seuran jalkapallojoukkueiden peliasut (paidat, sukat ja shortsit) ovat yhtenäiset kaikilla joukkueilla Futis-Liigasta miesten Veikkausliigajoukkueeseen siten, että peliasujen väreinä ovat keltainen ja vihreä. Futis-Liigassa peliasujen värit vaihtuvat kausittain Etelä/Länsi sekä Itä/Pohjoinen.
Kausittain uudistuvalla peliasulla varmistamme että asut ovat yhteneväiset malliltaan ja yhteistyökumppaneiden/tukijoiden näkyvyydet ovat ajanmukaiset.
Futis-Liigan suuren pelaajamäärän johdosta peliasujen tilaus on tehtävä ajoissa ennen kauden alkua, jotta varmistetaan peliasujen riittäminen kaikille pelaajille. Asujen kokonaistarpeen pystymme arvioimaan edellisten kausien asujen menekkien mukaan.

Miksi vanhemmat toimivat Futis-Liigassa valmentajina ja joukkueenjohtajina?

Futis-Liigan laaja toiminta perustuu pääsääntöisesti vapaaehtoistyöhön.
Seura organisoi ja varmistaa toiminnalle olosuhteet ja muut toimintaedellytykset sekä on vapaaehtoistoiminnan tukena seuran päätoimisten aluevalmentajien ja muiden työntekijöiden toimesta. Lisäksi toimintaa on organisoimassa n. 40 vapaaehtoista toimihenkilöä (yhdyshenkilöt, aluepäälliköt ym.)
Futis-Liigassa toimii kausittain yli 300 joukkuetta/peliryhmää, joiden käytännön toiminnan pyörittämiseen osallistuu 600-700 valmentajaa ja joukkueenjohtajaa. Näin laajan toiminnan mahdollistamiseksi seuralla ei ole resursseja rekrytoida joukkueisiin ulkopuolisia valmentajia. Seuran junioriedustusjoukkueisiin rekrytoidaan kausittain yli sata sopimusvalmentajaa. Futis-Liigan toiminnan mahdollistaa vapaaehtoiset,useimmiten pelaajien vanhemmat, valmentajat ja joukkueenjohtajat.
Seura tarjoaa koulutusta kaikkiin toimenkuviin.

 

Mitä voin tehdä jos törmään epäeettiseen tai vaaraa aiheuttavaan toimintaan?

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio-, katsomon turvallisuuteen liittyvää tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoituksen voi halutessaan tehdä myös nimettömänä.

Ilmoituksesi sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Voit lisätä ilmoitukseesi myös tiedostoja ja kuvia. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

ILMO-palvelun löydät osoitteesta https://ilmo.suek.fi/.

UKK help 512px 30pros