Joukkueen valmentaja, pitkän linjan Ilves-kasvo Seppo Lahtinen.

Ilves pelaa Veikkausliigaa, Ilves/2 pelaa miesten Kakkosta ja Ilves/3 puolestaan Läntisen alueen miesten Seiskaa. Läntisen alue Seiska on jaettu neljään lohkoon, joista Ilves/3 pelaa B4-lohkossa.

Minkälainen tarina löytyy Ilves/3:n takaa, joukkueen valmentaja/joukkueenjohtaja Seppo Lahtinen?

”Homma alkoi kun pojat kasvoivat ulos Futis-Liigan sarjoista 15-17 vuotiaina. Kun Keskikaupungin ja Kalevan C/B-pojille ei tullut sarjaa, niin tehtiin oma joukkue, Ilves Valkoinen ja pelattiin piirin Kolmosta. Vuosi oli 2012.

Raholan pojilla oli myös oma joukkue, Ilves Musta. Nimet tulivat sen kesän Futis-Liigan paidan väreistä. Näin pelattiin kolme kesää, eli 2014 oli viimeinen tällä nimellä ja sarjatasolla. Pakko mainita, että voitimme Tampereen piirin mestaruuden kesällä 2013 B/C-poikien 7v7-sarjassa!

Kun pojat eivät enää mahtuneet A- tai B-ikäryhmiin, niin vuodet 2015-2016 pelattiin piirin miesten Kutosta nimellä Ilves/4. Joukkueeseen liittyi uusien futisliigalaisten lisäksi muitakin harrastaneita pelaajia.

Vuodesta 2017 lähtien olemme olleet Ilves/3 ja pelanneet piirin miesten Kutos- ja Seiskadivareita vaihtelevalla menestyksellä. Eli olemme kai virallisesti Futis-Liigan miesten harrastejoukkue ja koska miehille ei ole samanlaista harrastesarjaa Futis-Liigassa kuin naisille, niin osallistumme piirin Seiskaan.”

Minkälainen porukka on Ilves/3?

”Ringissä on vielä muutama pelaaja, jotka ovat olleet mukana alusta asti: Suonisen Samu, Lehtosen Juuso ja Waldemar Lahtinen. Toimintaan on vuosien varrella tullut paljon uusia pelaajia, opiskelun takia Tampereelle muuttaneita, työn perässä tänne tulleita sekä nuoruuden harrastuksen uudelleen aloittaneita pelaajia.

On todella hienoa ja arvokasta, että pystymme tarjoamaan edes jonkinlaista toimintaa lajin parissa.

Tällä hetkellä joukkueen ikähaitari on 18-50 vuotta, eli kaiken ikäiset lajista kiinnostuneet pelimiehet ovat jostain syystä löytäneet tiensä meidän hienoon porukkaan.

Niinhän se on, että hyvä kello kauas kuuluu, tosin sananlaskun mukaan paha kuuluu vielä kauemmas. Tässä tapauksessa kellon kilkatus on kai ollut enemmän positiivista kuin negatiivista.”

Kuinka paljon joukkueella on toimintaa?

”Toimintaa on tällä hetkellä 1-2 kertaa viikossa, eli treenit ja peli, ellemme jostain syystä saa toistakin treenivuoroa. Kentät ovat kovin varattuja ja me olemme ravintoketjun loppupäässä, joten ei niitä vuoroja kovin usein osu. Treenaamme pääasiassa Ilves-kentällä.

Harjoitukset ja pelit vedetään ’tosissaan’, kukin oman tasonsa mukaan kaveria kannustaen, välillä lempeästi ohjeistaen, mutta kuitenkin hurtilla huumorilla.

Tämän kesän sarjapelejä pelaava joukkue on valitettavasti täynnä, eli uusia pelaajia emme voi oikein ottaa enää mukaan. Mutta treeneihin ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita ja niiden kautta voi aueta paikka ensi kesän edustukseen!

Ja jos futsal kiinnostaa, niin pienenä sivuhuomautuksena tähän loppuun, että olemme pienemmällä porukalla pelanneet futsalin harrastesarjaa talvesta 2014-2015 lähtien. Viime talvena pelasimme ensimmäistä kertaa piirin Vitosta nimellä Ilves/2.”

Jalkapallokentän puolella Ilves/3 on tällä hetkellä seitsemän joukkueen B4-lohkossa sijalla kolme. Edellisessä ottelussaan keskiviikkona 12. elokuuta joukkue kaatoi Rantaperkiön tekonurmella Dynamo Unitedin osumin 2-1.

Ilves32.jpg

Tämän harjoitteen nimi on ‘Kaikki katsoo vasemmalle nyt!’.