Ilves Futis-Liigan kausi 2022 oli ennätyksellinen monella mittarilla.

  • Yhteistyöseurat mukaan lukien toiminnassa oli 5105 pelaajaa.
  • Lapsi-vanhempi toiminnassa mukana kahden jakson aikana yhteensä 449 perhettä.
  • Otteluita pelattiin yhteensä 2842 kappaletta.
  • Pelitapahtumiin osallistui 402 joukkuetta tai peliryhmää.
  • Futis-Liigan toiminnan pyörittämiseen osallistui yhteensä 899 toimihenkilöä, joille kuuluu iso kiitos!

Futis-Liigan kaudesta kysyttiin perinteiseen tapaan palautetta, jotta Suomen suurimman kortteliliigan toimintaa voitaisiin kehittää entisestään. Palautekyselyyn vastasi yhteensä 538 ihmistä, kiitos kaikille kyselyyn vastanneille.

Palautekyselyn perusteella Futis-Liigan toiminnan taso ei ole laskenut, vaikka pelaajien määrä onkin noussut merkittävästi. Toki myös toimihenkilöiden määrä on noussut siinä missä pelaajienkin.

Futis-Liigan toiminnan laatu onkin parasta koko Pirkanmaalla, tämä tavoite kortteliliigalla pysyy myös jatkossa.

Pelitoiminnasta saatu palaute on ollut hyvää. Pelitoimintaan kuuluu niin Pihlajalinnan peli-illat kuin sarjapelitkin. Vanhempien ikäluokkien sarjamuotoisten pelien otteluasettelua pyritään parantamaan ensi kaudeksi, kenttäresurssit huomioon ottaen.

Tukitoiminta eli muun muassa yhdyshenkilöiden merkittävä rooli sekä aluevalmentajien tuki on ollut kauden alussa merkittävä asia ja sitä on pidetty tärkeänä. Tukitoimintoihin on myös yritetty panostaa.

Yksi suurimmista tavoitteista, mitä kauteen 2022 lähtiessä Futis-Liigan osalta linjattiin, oli että vanhempien ikäluokkien niin sanottua drop outia eli pelaajien lähtemistä toiminnasta saataisiin pienemmäksi ja tässä myös onnistuttiin. Vanhempien ikäluokkien pelaajamäärän kasvu olikin ilahduttava asia.

Kehitettävää on muun muassa vielä seuran tiedottamisessa sekä avoimuudessa ja näihin asioihin pyritään kiinnittämään erityistä huomiota ensi kaudella.

Palautekyselyyn vastanneet pystyivät osallistumaan arvontaan, jossa palkintoina oli yksi osallistumisoikeus Futis-Liigan kaudelle 2023 sekä neljä Ilves-aiheista palkintoa. Palkintojen voittajille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

Futis Liiga organisaation arviointi

Muun muassa Futis-Liigan organisaation arviointi näytti tältä.