Ilves jalkapallon vuoden 2023 kahdeksanneksi Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ilves Futis-Liigassa, Hervannan kaupunginosassa valmentava Matti Kuusniemi. Onnittelut Matti!

Matti saa Kuukauden vapaaehtoisena tuotepalkinnon.

Jälleen kerran Kuukauden vapaaehtoinen on itsekin Ilves Futis-Liigan kasvatti! Matti pääsi erittäin tuttuun tyyliin kertomaan itsestään ja omista taustoistaan lisää.

Kerropas tarkemmin, että kuka olet ja mitä teet? Niin Ilveksen parissa kuin arjen askareissakin!

”Olen Matti Kuusniemi, Hervannan poikien valmentaja jo lähes 10 vuoden ajan. Ammatiltani olen luovan alan yrittäjä, teen 3Dolli-nimisessä yrityksessäni 3D-animaatioita ja -kuvia kaikenlaiseen viestintään. Harrastuksia minulla riittää: Soitan kitaraa Ruaste-nimisessä punk-rock-bändissä; tykkään myös viettää aikaa rauhassa piirrellen tai maalaillen (kuviani voi nähdä Instagramissa @mattikuusniemi).

Olen myös leffahullu ja 90-luvun alusta asti ollut mukana tekemässä lyhäreitä ja pidempiäkin elokuvia Trash Video -leffaryhmän perustajajäsenenä sekä myöhemmin myös lukuisia musavideoita.”

Minkälainen Ilves-tausta sinulta löytyy, kuinka kauan olet ollut seuran toiminnassa mukana?

”Aloitin oman ’pelaajaurani’ Ilveksen Futis-Liigassa Lentävänniemen joukkueessa joskus ennen 80-luvun puoltaväliä, sieltä sitten siirryin 1987 Hervannan joukkueeseen ja sieltä pian edustukseen jossa pelasin muistaakseni pari-kolme vuotta ennen kuin päätin siirtyä takaisin Futis-Liigaan, jotta sain enemmän vapaa-aikaa muillekin harrastuksilleni.

Lähdin mukaan omien poikieni (syntyneet ’08 ja ’12) joukkueiden valmentamiseen, koska se vaikutti hauskalta ja hyvältä tavalta viettää enemmän aikaa ulkona urheilun merkeissä ja tietysti lasten kanssa. Oma isäni valmensi aikoinaan omia junnujoukkueitani sekä jalkapallossa että jääkiekossa ja sieltä jäi varmaan jo takaraivoon sellainen ajatus, että niin ne iskät vaan tekee!”

Kerro mitä kaikkea olet vapaaehtoisena tehnyt?

”Ilveksessä vapaaehtoistyöni on ollut valmentajana toimimista. Olemme myös valmentajakollegani Mikon kanssa vetäneet parina talvena futsalryhmää ja itsekseni olen myös SPR:n vapaaehtoisena tehnyt hiukan kaikenlaista viimeisen vajaan parin vuoden aikana.”

Mitä vapaaehtoisena toimiminen sinulle antaa, mikä siinä on parasta?

”Nuorten futaajien kanssa toimiminen on ollut mielettömän hieno mahdollisuus touhuta enemmän omien lasten kanssa ja myös nähdä heitä ikätovereidensa kanssa. On upeaa huomata vuodesta toiseen, kuinka erilaisia tyyppejä joukkueisiin mahtuu ja kuinka hienosti sekalaisesta sakista muodostuu joukkue, joka kannustaa toisiaan ja kehittyy silminnähden kesän aikana. Tässä varmaan pätee sellainenkin sanonta, että futisvalkun hommien parhaita hetkiä ei oikein pysty muille kertomaan, ne pitää kokea itse.”

Mikä on paras Ilves-aiheinen muistosi?

”Mieleen tuppaavat jäämään suurimmat vesisateet, kuumimmat kesähelteet ja jännittävimmät taistelut. Yksittäistä hetkeä on vaikea nimetä, mutta aina kun näkee aidon ilon junnujen naamalla futista pelatessa, niin tietää tekevänsä tärkeää työtä.”

Kerroit, että olet saanut jonkinlaisen vastaavan tunnustuksen aiemminkin, muistatko mistä oli silloin kyse?

”Muutama vuosi sitten minut palkittiin etelän parhaana toimihenkilönä, josta olin hyvin ylpeä!”

Näin loppuun: mitä odotat loppukaudelta 2023? Hyviä pelejä Futis-Liigassa ja Suomen Cupin voittoa?

”Muutama peli on omilla joukkueilla vielä Futis-Liigan syyskautta jäljellä ja olisihan se mukavaa, kun saataisiin voittoja. Mukavaa olisi myös, etteivät räntäsateet alkaisi ennen kauden loppua… Suomen Cupin voittoon uskotaan toki kaikki!”

Onnittelut vielä kerran, Matti!

 

Sivumuistutuksena, Ilves Futis-Liiga on mukana tämän viikon sunnuntaina Hervannan 50-vuotisviikolla. Ahvenisjärvellä on Ilves Futis-Liigan vuoro sunnuntaina kello 14:45-16:30, luvassa on jalkapalloilullista ohjelmaa. Tervetuloa!