Ilves jalkapallon heinäkuun Kuukauden vapaaehtoisen julkistus on sattuneista syistä venähtänyt näin elokuun puolella. Mutta toki parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ilves T13 -junioriedustusjoukkueen ikäluokkavastaavana ja joukkueenjohtajana toimiva Heidi Avellan!

Heidi pääsi kertomaan Kuukauden vapaaehtoisena hieman itsestään ja taustastaan.

 

Kerro alkuun kuka olet ja mitä teet? Niin Ilveksen parissa kuin muutenkin?

”Olen Heidi Avellan, kolmen lapsen äiti ja toimin 2010-syntyneiden tyttöjen Ilveksen edustusjoukkueen ikäluokkavastaavana. Tyttäreni Aada on pelannut kyseisessä edustusjoukkueessa sen perustamisesta asti.

Työkseni pyöritän yksin omaa kiinteistönvälitysyritystä, Avellan LKV:tä. Olen erikoistunut uudempiin kohteisiin ja nautin paljon työstäni.

Olen syntynyt Ruotsin Gislavedissa, mutta muutin Suomeen parikymppisenä ja sille tielle jäin. Ruotsissa kävin suomalaista koulua.”

Milloin aloitit nykyisessä vapaaehtoisroolissasi ja mitä kaikkea olet ennättänyt vuosien varrella tehdä?

”Tässä toimessa aloitin 2021 syksyllä, kun edellinen ikäluokkavastaava siirtyi muihin tehtäviin ja halusin omalla panoksella auttaa joukkuetta ja tyttöjä.

Tehtäviä on laajasti, esimerkiksi sarjapelien aikataulujen asettelussa auttaminen, eri tapahtumien järjestelyt, leirien keittiön pyörittäminen, joukkueen epävirallinen maskotti ”Hylje” yms…”

Sinusta sanottiin muun muassa, että ”Heidi Avellan on joukkueenjohtajana ihan uskomaton. Kiertää lähes kaikki tapahtumat, on turnauksissa mukana, kannustaa, hoitaa asiat taustalla tehokkaasti. Mikä tärkeintä, on niin iso keltavihreä sydän pelissä, että ei mitään rajaa.” Miltä tällaiset sanat tuntuu?

”Aivan mahtavalta, suuret kiitokset näistä sanoista ja iso kiitos joukkueelle luottamuksesta, kun saan tehdä tätä. Meillä on kerta kaikkiaan mieletön ’Ilves-perhe’. Vanhemmat aktiivisesti kannustavat kentän laidalla, myös silloin kun oma tyttö ei ole pelaamassa. Lisäksi koko toimihenkilöporukalle suuret kiitokset, timanttinen jengi. Ja varsinkin valmentajille, joilla ei ole omaa tyttöä joukkueessa.”

Mitä vapaaehtoisuus on antanut sinulle ja voitko suositella vapaaehtoistoimintaa myös muille?

”Minä en koe tätä vapaaehtoistyönä, vaan omana harrastuksena. Kotona useasti kysytäänkin, että onko tämä äidin vai tyttären harrastus! Sanoisin että tämä on koko perheen harrastus. Ehdottomasti voin suositella, se antaa todella paljon. Samalla pääsee osallistumaan lapsen harrastuksiin ihan eri tavalla, jonka koen erittäin tärkeänä.”

Mikä on oma suosikki Ilves-muistosi?

”Hyviä muistoja on valtavasti. Mutta yksi ehdoton suosikki on Girls Power Cup, Leppävirralla, kesällä 2022. Teimme siellä voittomaalin HJK:ta vastaan viime metreillä ja se tunne siinä pelissä oli jotain aivan uskomatonta. Koko fanikatsomo ja tytöt olivat ihan liekeissä. Sen pelin jälkeen syntyi meidän joukkueen ”Hylje”. Siitä olen saanut hienon canvas-taulun (mukana kuvassa) muistoksi.”

Minkälainen jalkapallotausta tai muu urheilutausta sinulta itseltäsi löytyy?

”Pelasin lapsena ja nuorena sekä jalkapalloa (Anderstorp IF), että salibandyä (Westbo IBK). Aikuisiällä pelasin jonkun aikaa salibandyä NoPS:n naisten joukkueessa.”

Loppuun vapaa sana, terveisiä yms. ilvesläisille ja muille vapaaehtoisille?

”Vapaaehtoistyöllä mahdollistamme lapsille ja nuorille rakkaan harrastuksen. Erittäin tärkeätä työtä ja myös hauskaa.”

 

Onnittelut vielä Kuukauden vapaaehtoiselle Heidille! Elokuun Kuukauden vapaaehtoinen julkaistaan parin viikon sisällä.