Ilves jalkapallon toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen on Ville Palonen! Ville on aktiivinen tekijä Ilves Futis-Liigan parissa ja varsinkin Lännen alueella.

Ville saa Kuukauden vapaaehtoisena itselleen kausikortin, jolla hän pääsee näkemään Ilveksen edustusjoukkueiden ja Ilves/2:n kaikki kotiottelut: https://ilvesedustus.fi/liput/.

Jokaisen Kuukauden vapaaehtoisen tapaan, myös Ville pääsi (tai joutui, miten sen ottaa!) kertomaan hieman itsestään ja keltavihreästä polustaan.

 

Kerropas omin sanoin kuka olet ja mitä teet? Niin Ilveksessä kuin “oikeassakin” elämässä?

”Olen Ville Palonen, 44-vuotias kolmen lapsen isä Länsi-Tampereelta. Toimin toista kautta Futis-Liigan B/C-poikien Lännen aluejoukkueen valmentajana. Lisäksi tälle kaudelle tänne Länteen perustettiin uusi naisten harrastejoukkue ja olen siinä taustalla samoissa hommissa. Noin muuten päivät kuluvat hienon porukan esihenkilönä teollisuudessa.”

Kuinka pitkään olet ollut Ilveksen toiminnassa mukana?

”Tarkkaa vuotta en muista, mutta ehkä vuodesta 2018. Omia lapsia on ollut mukana jokusen vuoden kauemmin, kolmessa eri lajissa.”

Mitä kaikkea olet ehtinyt tuona aikana tehdä?

”Aloitin Tesoman 2007-poikien joukkueenjohtajana, muutaman vuoden jälkeen siirryin B-tyttöjen valmentajaksi ja nyt sitten näitä nykyisiä puuhia.”

Keille voisit suositella aluejoukkueessa pelaamista tai naisten harrastesarjaa, millaisia harjoitukset ja pelit esim. ovat?

”Toimintaa voin suositella lämpimästi ihan kaikille. Aluejoukkueessa pelataan sarjasijoituksista ja tosissaan mutta tiedostaen että kyseessä on kortteliliiga. Harjoitteet pyritään luomaan niin että ne sopivat mahdollisimman hyvin kaikille. Mukana on poikia, jotka harjoittelevat isoja tuntimääriä muita lajeja sekä myös vähemmän pelanneita. Kaikki ovat tervetulleita.

Naisten harrasteen osalta voisin sanoa, että Lännessä todella oli tarvetta tälle uudelle joukkueelle. Kaikki alkoi kun tyttäreni otti yhteyttä vanhoihin pelikavereihinsa ja toivoi saavansa riittävästi pelaajia kasaan. Nyt meitä on jo yli 30! Mukana on juniori-ikäisiäkin eikä yläikärajaa ole. Osa harrasteen pelaajista on pelannut pitkään mutta toimintaan on liittynyt sellaisiakin, jotka vasta aloittivat lajin parissa. Eli tässäkin tapauksessa mukaan voi lähteä minkälaisista taustoista vaan. Joukkueissa huolehditaan varmasti, että kaikilla on jalkapallon parissa mukavaa.”

Millaista jalkapallotaustaa itseltäsi löytyy?

”En ole pelannut seurajoukkueessa, asuin kentän vieressä mutta kotikylällä ei jalkapallojoukkuetta ollut. Naapurien kanssa piti pelata. Lisäksi kilpailin yksilölajissa tavoitteellisesti eikä aikaa muuhun olisi tarpeeksi ollutkaan. Lasten harrastusten myötä palloa on saanut aikuisiällä potkia riittävästi.”

Mitä vapaaehtoisuus sinulle antaa, mikä siinä on parasta?

”Näen että Ilveksellä Suomen suurimpana urheiluseurana on tietty yhteiskuntavastuu lasten ja nuorten liikuttamisessa. Tämä on kirjattu myös seuramme missioon. Nuoriin ikäluokkiin pelaajia riittää yleensä kymmenittäin mutta vanhemmissa kato käy joskus kovastikin. Parasta on, että saa olla mukana kannustamassa ja auttamassa näitä vähän vanhempia pelaajia pysymään tämän hienon pelin parissa.

Olen myös saanut hienot ’kollegat’ mukaan tähän valmennushommaan. Lisäksi on tietenkin mukava huomata miten harjoituskentällä toistetut asiat näkyvät onnistumisina peleissä ja mitä se onnistuminen pelaajille antaa. Jos kentällä hymyillään, olen tehnyt jotain vapaaehtoisena oikein.”

Mitä odotat eniten kesältä 2023, joko jalkapallomielessä tai ihan muuten vain?

”Odotan lomaa ja yhdessäoloa perheen kanssa, niin jalkapallon parissa kuin muutenkin. Muistakaa käydä peleissä!”

Vapaa sana, terveisiä yms.?

”Ilves on aikanaan tullut omaksi seuraksi kotoa ja tekemisen laatua ja laajuutta ei voi kuin ihailla. Ei ole sattumaa, että tunnustusta on tullut niin Suomessa kuin nyt myös kansainvälisesti. Tästä kiitos kuuluu kaikille toiminnassa mukana oleville hienoille ihmisille.”

 

Onnittelut vielä Villelle!