Ilves Kesäkerho järjestettiin muutaman viikon ajan Vuoreksen Ilves-kentällä. Kesäkerho loppui juuri sopivasti ennen juhannusta, jolloin innokkaat leiriläiset sekä ohjaajat pääsivät ansaitusti keskikesän juhlan viettoon. Kerhon toinen vastuuohjaaja, Kreetta Kulhua kertoi nyt ensimmäistä kertaa järjestetystä kerhosta.

”Olen Kreetta Kulhua ja vastuullani oli järjestää ja toteuttaa Kesäkerho yhdessä Futis-Liigan aluevalmentaja Henri Kruusin kanssa. Toimin siis vastaavana ohjaajana joka piti huolen päivien sujuvuudesta.

Kerro Kesäkerhosta, miksi sellainen päätettiin järjestää ja kenelle kerhot oli tarkoitettu?

”Kesäkerho oli tarkoitettu 1-3.-luokkalaisille lapsille, jotka tarvitsevat päiväksi paikan, johon tulla kun koulut loppuivat. Koululaisten kesäloma on pitkä aika monille vanhemmille, eikä kaikki saa järjestettyä paikkaa lapselle. Ilveksen nimissä järjestetty Kesäkerho oli tietenkin liikuntapainotteinen ja se koettiin sopivaksi ratkaisuksi.”

Mitä kaikkea kerhossa tehtiin?

”Kesäkerhossa liikuttiin paljon erilaisten leikkien ja pelien merkeissä. Retkeiltiin Vuoreksen lähimetsässä ja vierailtiin puistoissa. Syötiin, naurettiin, kerrottiin vitsejä ja pyrittiin lapsilähtöiseen toimintaan. Sekä pelattiin paljon jalkapalloa. Tärkeintä lapsille oli uudet sekä vanhat kaverit, hauskanpito sekä tietysti huippuohjaajat!”

Saitteko minkälaista palautetta lapsilta ja/tai vanhemmilta?

”Tähän mennessä olemme saaneet hyvää palautetta. Mitä ehdimme vanhempien kanssa juttelemaan kerhopäivän alussa ja lopussa, niin ovat olleet tyytyväisiä. Tärkein palaute tulee tietenkin lapsilta ja sen näkee kyllä lapsien innokkuudesta päivien aikana. Parhaimpia juttuja on varmasti ollut se, että osa lapsista ovat tutustuneet uusiin kavereihin ja vaihtaneet puhelinnumeroita. Koemme sen onnistumiseksi.”

Oliko osallistujamäärä kerhoissa tyydyttävä? Jos oli, niin paljon osallistujia olikaan?

”Osallistujamäärä oli ihan hyvä. Ensimmäisellä ja toisella viikolla oli yli 26 lasta ja juhannusviikolla lapsia oli vajaa 20. Tyytyväinen osallistujamäärään siihen nähden, että kerho järjestettiin ensimmäisen kerran.”

Onko jo suunnitelmia jatkon suhteen, pidetäänkö syysloman tai hiihtoloman kerhoja tai jatketaanko ensi kesänä?

”Tarkoituksena olisi saada kesäkerhosta jatkossa pysyvä toiminto ja mahdollisesti pitkällä ajalla kerhoja voisi olla enemmänkin eri paikoissa. Tarkoituksena olisi järjestää vastaavanlainen kerho syyslomallakin.”

Ketä kaikkia leirillä oli ohjaajana?

”Kesäkerhossa ohjaajina toimi Ilveksen työntekijöitä. Itse toimin lisäksi Vuoreksen koululla Ilveksen iltapäiväkerhossa vastuuohjaajana.

Henri Kruus on myös samaisessa iltapäiväkerhossa ja lisäksi hän tosiaan toimii juniorivalmentajana seurassa.

Kolmantena ohjaajana toimi Pipsa Saarilahti, joka on myös iltapäiväkerho-ohjaaja ja pelaa naisten edustusjoukkueessa Ilveksessä.”

Kesakerho1

Vastuuohjaaja Kreetta Kulhua pääsi muun muassa viskomaan frisbeetä kerhon aikana.