Viime aikoina mediassa on puhuttanut tuomarien ja pelinohjaajien kohtelu. Varsinkin nuoret tuomarit ja pelinohjaajat ovat saaneet osakseen rajua huutelua, lannistamista ja väheksyntää.

Asian ei kuuluisi olla näin. Ilman tuomareita tai pelinohjaajia ei ole myöskään pelejä. Ilves haluaa seurana osoittaa tukensa kaikille tuomareille ja pelinohjaajille ja kannustaa kaikkia pysymään rohkeasti lajin parissa.

Myös Suomen Palloliitto kirjoitti viime viikolla asiasta. Aikuisten tehtävänä on suojella nuoria, niin pelaajia kuin erotuomareitakin.

Pidetään kaikki kentällä!

 

Erotuomarivastaavan ja Futis-Liigan johtajan kommentit

Ilveksen erotuomarivastaava, entinen huippuerotuomari Olli Niemelä painottaa asiaan huomioon kiinnittämistä, yli lajirajojen.

”Haastan koko Ilves-yhteisön, lajista riippumatta tähän asiaan.

Yhtään peliä, joita videolla näkyvät pelaajat pelaavat, ei pelata ilman pelinohjaajaa. Pidetään me Ilves-perheessä huoli siitä, että puutumme heti, jos havaitsemme epäasiallista käytöstä ja annamme nuorille työrauhan kehittää omaa toimintaansa. Annetaan palaute positiivisen kautta, tällöin kaikilla on hyvä olla.

Lisäksi haluan muistuttaa, että suurin osa junioriedustuksien peleistä sekä F-L:n peleistä tuomitsee meidän omat Ilves-juniorit, jotka ovat todella tärkeä pitää toiminnassa mukana.”

Ilves Futis-Liigan johtaja Pekka Huikuri muistuttaa, kuinka tärkeässä roolissa nöyrät pelin palvelijat ovat myös Suomen suurimman kortteliliigan toiminnassa.

”Ilves Futis-Liigassa pelataan tänä kesänä yli 500 ottelua, joihin on aseteltu erotuomari. On ollut ilahduttavaa, kuinka juniorit ja kokeneemmatkin tuomarit ovat innostuneet Futis-Liigan otteluiden viheltämisestä.

Toivon, että koko jalkapalloyhteisö osoittaa heille tukensa kunnioittamalla heidän panostaan jalkapallokentillä. Näin myös jatkossa pystymme pelaamaan kilpailullisia otteluita. Meillä on kasvamassa monta potentiaalista tuomaria ja he tarvitsevat ennen kaikkea kannustusta. Pidetään kaikki kentällä!”