Miikka Tahkokorven molemmat pojat ovat Ilveksen toiminnassa mukana; vanhempi poika junioriedustuksen puolella ja nuorempi Ilves Futis-Liigan parissa ja Miikka itse toimii valmentaja Suomen suurimmassa kortteliliigassa. Ilvesläisyys on tiukasti perheessä kiinni ja onpa isä-Miikankin jalkapallouran varrella vaikuttanut eräs tuttu, nykyinen Ilves-toimija!

Miikka esittelee itsensä ”kahden innokkaan futarin isänä”. Siitä saa ja pitääkin olla ylpeä!

Jututimme Miikkaa ja kyselimme tarkemmin heidän perheensä ilvesläisyydestä.

Miten olette päätyneet toimintaan mukaan ja kuinka kauan olette olleet mukana?

”Meillä vanhempi poika aloitti Futis-Liigassa kesällä 2019. Jo ensimmäisenä vuotena palo lajia kohtaan syttyi, siitä iso kiitos innostaville valmentajille. Seuraavana kesänä pääsin itsekin kentän puolelle valmentamaan poikia. Kesä meni loistavasti, pojissa näkyi huima kehitys kesän aikana ja onnistumisia oli mahtavaa seurata. Syksyllä 2020 hänellä alkoi taival Ilves-polulla junioriedustuksessa, jossa hän on viihtynyt erinomaisen hyvin.

Veljeksistä nuoremman kanssa aloiteltiin futista myös kesällä 2019, Ilveksen lapsi-vanhempi ryhmässä. Ilveksen Futis-Liigan pelipaidan hän puki päällensä ensimmäisen kerran kesällä 2020. Sama kaava toistui, innostus lajia kohtaan oli heti kova ja toisella kaudelle pääsin jälleen itsekin kalkkiviivojen sisäpuolelle valmennushommiin. Tämän, kuten viime talvenkin, hän on mukana Ilveksen taitokoulussa, jossa huippuvalkut pitävät huolen, että pojilla on hauskaa, mutta myös sopivasti haastetta kehitystä ajatellen.”

Onko ilvesläisyys sitten tuttua jo pidemmältä ajalta? Löytyykö kenties pelaaja- tai kannattajataustaa?

”Joukkueen valinta oli meidän perheessä helppoa taustoista johtuen. Omaa Ilves-polkua tuli aikanaan käytyä jonkin matkaa, kun se sai alkusysäyksen Valkealan ”Riken” johdolla. Into ja palo lajia kohtaan on säilynyt junnuajoista tähän päivään saakka.”

Mitä keltavihreä yhteisö puolestaan antaa teille? Muuta kuin ”vie” vapaa-aikaa ja tarjoaa pojille harrastuksen!

”Ilves liikuttaa, kasvattaa ja luo ystävyyssuhteita. Urheilun näkökulmasta Ilveksen junioriedustusjoukkueet tarjoavat varmasti yhden Suomen parhaista paikoista kehittyä ja kasvaa jalkapalloilijana. Laajan junioritoiminnan ansiosta Ilveksestä löytyy polku jokaiselle. Se tarjoaa mahdollisuuden tavoitella aivan huipputasoa, mutta myös loistavan mahdollisuuden harrastaa kuningaslajia ympäri vuoden.”

Mitä sanoisit, että kuinka lajista kiinnostuneiden kannattaa hakeutua mukaan toimintaan, esimerkiksi juuri vapaaehtoiseksi?

”Mielestäni myös vanhempien on helppo tulla Ilves-yhteisöön mukaan. Jokaiselle halukkaalle vapaaehtoiselle varmasti löytyy rooli joko kentän laidalta tai taustatiimeistä. Vapaaehtoisten lisäksi aivan jokainen vanhempi on tärkeä, jalkapalloilun mahdollistaja.”

Mitä pelaajat eli pojat ovat tykänneet Ilveksen toiminnasta? Onko ilvesläisyys kiva perheen keskeinen juttu?

”Meillä pojille ilvesläisyys ja jalkapallo ylipäätänsä tuntuu olevan maailman tärkein asia. Enpä muista sellaista ruokailuhetkeä, kun jalkapallo ei olisi ollut mukana keskusteluissa tai sellaista päivää ettei vähintään olohuoneessa olisi pelattu futista, yleensä aikuiset vastaan lapset!”

Siinä on reilut jaot!

Niin kuin Miikkakin sanoi, jokaiselle halukkaalle löytyy tehtävää vapaaehtoisena ja myös jokaisen pelaajan vanhempi on tärkeä osa Ilves-perhettä. Vapaaehtoiseksi toimijaksi voi ilmoittautua joko joukkueiden toimihenkilöiden kautta tai vaihtoehtoisesti Futis-Liigan kotisivujen kautta: https://ilvesfutisliiga.fi/uusille-pelaajille/.

Ilmoittautuminen Futis-Liigaan kaudelle 2022 aukeaa alkuvuodesta. Junioriedustuspuolella siirrytään puolestaan pian joulutauon viettoon, mutta ei aivan vielä!