Futis-Liigan toimihenkilöesittelyt jatkuvat. Toimihenkilöt tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä Futis-Liigan toimivuuden takaamiseksi ja kehittämiseksi. Vuosittain mukana on noin 500 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä aluepäällikkönä, yhdyshenkilönä, valmentajina, joukkueenjohtajina, kioskinpitäjänä yms. tehtävissä. Etenkin valmentajia tarvitaan joka vuosi lisää, olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan tukemaan lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta? Lue lisää vapaaehtoistoimenkuvista 

Tänään esittelyvuorossa on Atalan yhdyshenkilö Timo Kotilainen 

Kuka olet ja kuinka kauan olet ollut mukana Futis-Liigatoiminnassa?

Timo Kotilainen, Atalasta ja olen toiminut lähinnä tyttöjen joukkueen valmentajana sekä muutaman viime vuoden Atalan yhdyshenkilönä.

Millaisissa rooleissa olet toiminut?

Vuosi                  Toimenkuva

2014-2016         Atalan yhdyshenkilö

2015-2016         Atala E10-9 tyttöjen valmentaja

2012-2014         Atalan F06-tyttöjen valmentaja

2016-2017         Pojat 2010 Taitokoulu 2 apuvalmentaja        

Mikä toiminnassa on parasta?

Mukavien ihmisten, vanhempien, lasten ja nuorten kanssa toimiminen.

Lasten ohjaamisessa palkitsevinta on, kun huomaa jonkun paljon harjoitellun asian toteutuvan oikeassa pelitilanteessa. Silloin voisi vaihtoaitiossa heitellä kärrynpyöriä.

Aikuisten ja vanhempien kanssa mukavinta on huomata, kuinka monella löytyy piileviä kykyjä lasten ja nuorten ryhmien ohjaamisessa, vaikka kuvittelee ettei osaa auttaa tai ettei tiedä pelistä mitään.

Mikä sai sinut hakeutumaan mukaan toimintaan?

Tyttäreni ja poikani aloittivat Ilves Futis-Liigassa keväällä 2012 ja molemmille löytyi heti mieleinen ryhmä. Joukkueessa tarvittiin toimihenkilöitä, ja olen itse saanut jalkapallolta paljon, joten ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus antaa jotain takaisin. Samalla sain isä/lapsi aikaa ihan vahingossa vähintään pari tuntia viikossa ulkoilmassa mukavassa seurassa. 

Mikä on saanut jatkamaan mukana toiminnassa? (Vaikka esim. oma lapsi ei enää pelaisikaan)

Tällä hetkellä kaikki kolme lastani pelaavat Futis-Liigassa myös alkavalla kaudella, joten en ole harkinnut lopettamista. Tämä on minulle ollut todella mukava kesäharrastus ja saa olla mukana kehittämässä mielestäni toimivaa junioritoimintaa edelleen.

Miten Futis-Liiga on kehittynyt mukanaoloaikanasi?

Mielestäni toiminta on jokaisena kesänä kehittynyt edellisestä, vaikka kesän jälkeen tuntuu, että tämä juuri oli se kaikista hienoin onnistuminen. Toiminta on ikään kuin “ammattilaistunut”, vaikka toimitaan edelleen ajatuksella “Futista kaikille alkutaidoista riippumatta” omalla lähikentällä.

Ilves ja Futis-Liiga tarjoaa kaikille mahdollisuuden kehittää taitojaan niin pitkälle kuin mielenkiintoa ja harrastuneisuutta riittää, ihan oman seuran puitteissa.

Millaisia terveisiä lähettäisit toiminnasta kiinnostuneille?

Kaikki mukaan, kokeileminen ei maksa mitään! Kaikki, jotka suunnilleen pysyvät pystyssä voivat osallistua. Kilpaileminen ei ole pakollista, alussa varsinkin nuorimmilla kyseessä on enemmänkin leikkiminen pallon kanssa.