Futis-Liigan toimihenkilöesittelyt jatkuvat. Toimihenkilöt tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä Futis-Liigan toimivuuden takaamiseksi ja kehittämiseksi. Vuosittain mukana on noin 500 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä aluepäällikkönä, yhdyshenkilönä, valmentajina, joukkueenjohtajina, kioskinpitäjänä yms. tehtävissä. Etenkin valmentajia tarvitaan joka vuosi lisää, olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan tukemaan lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta? Lue lisää vapaaehtoistoimenkuvista

Tänään esittelyvuorossa on Siivikkalan C-tyttöjen joukkueenjohtaja ja valmentaja, Riikka Rajala.

 

Kuka olet ja kuinka kauan olet ollut mukana Futis-Liigatoiminnassa?

Olen Riikka Rajala, Siivikkalan C-tyttöjen joukkueenjohtaja ja valmentaja. Futis-Liigaan tulin joukkueenjohtajaksi keväällä 2010.

Millaisissa rooleissa olet toiminut? 

Vuosi                  Toimenkuva

2016                   Joukkueenjohtaja ja valmentaja

2010->               Joukkueenjohtaja

2013                   Alueyhdyshenkilö

 

Mikä toiminnassa on parasta?

Parasta toiminnassa on lasten ja nuorten innostuneisuus. Saan olla mukana mahdollistamassa liikunnallista harrastusta ja huolehtia joukkueeni hyvinvoinnista. Parasta on yhdessä onnistuminen ja yhdessä tekeminen. On erittäin hienoa nähdä nuorten toimivan joukkueena yhteen ja kannustavan toisiaan. Silloin kun nuorten peli-into voittaa vesi- ja räntäsateen, tai kun syksyllä pelaajat miettivät jo ensi kesän kuvioita, niin jaksaa itsekin mukana.

 

Mikä sai sinut hakeutumaan mukaan toimintaan?

Perinteinen tarina, eli tulin mukaan oman Futis-Liigassa pelaavan lapseni myötä. Pidän asioiden järjestelemisestä ja organisoimisesta, joten joukkueenjohtajan rooli tuntui itselle sopivalta. Lajina jalkapallo oli minulle ennen pestiä vieras. Olen oppinut jalkapallopelin säännöt yhdessä joukkueeni kanssa. Askel kerrallaan.

 

Mikä on saanut jatkamaan mukana toiminnassa? (Vaikka esim. oma lapsi ei enää pelaisikaan)

Olen saanut tukea ja kiitosta toiminnastani joukkueeni pelaajilta ja erityisesti muilta vanhemmilta. Olemme onnistuneet joukkueena. Meillä on toimiva paketti ja riittävästi pelaajia.  Yksittäisen pelaajan innostunut katse ja suora kiitos saavat jatkamaan eteenpäin vuodesta toiseen.

 

Miten Futis-Liiga on kehittynyt mukanaoloaikanasi?

Suuret muutokset jäävät usein kentän reunalta huomaamatta. Alueyhdyshenkilötasolta ylöspäin tiedän, että pestikuvaukset on kirjoitettu nyt auki ja heidän kanssaan tehdään kirjalliset sopimukset kaudeksi kerrallaan. Väki sitoutetaan toimintaan paremmin.

Kehittämiskohteita löytyy Futis-Liigasta edelleen – erityisesti Futis-Liigan tuomaritoimintaan tulisi ehdottomasti panostaa, aloittaen tuomarien riittävistä kouluttamismääristä. Suurin yksittäinen murhe joukkueellani on turnauksissa eteen tullut tuomarien puute. Varttuneempien pelaajien kanssa tarvitaankin reippaasti lisää tuomareita mukaan toimintaan.

 

Millaisia terveisiä lähettäisit toiminnasta kiinnostuneille?

Tule rohkeasti mukaan Futis-Liigan toimintaan! Tässä joukossa saa valita itselle parhaiten sopivat tehtävät ja uutta pääsee oman kiinnostuksen mukaan oppimaan.  Yhteistyössä on voimaa. Futis-Liiga tarjoaa myös mainiot kurssit oman pestin tueksi.