Johanna “Junnu” Salmijärvi aloitti jalkapallon pelaamisen Futis-Liigassa Viinikan alueella ja pelasi naisten edustusjoukkueessa vuodet 2011-2018, ennen siirtymistään Norjaan. Kuva: Joope Erkkilä.

Viralliselta titteliltään nais- ja tyttötoiminnan kehittämiskoordinaattorina sekä pelaajana Ilveksen naisten edustusjoukkueessa toimiva Johanna ”Junnu” Salmijärvi palasi Ilveksen riveihin viime vuoden loppupuolella. Norjalaisessa Amazon Grimstad FK:ssä vuodet 2019-2020 ”marinoitumassa” käynyt keltavihreä-kasvatti Junnu on pikkuhiljaa aloittanut työskentelyn uudessa tuplaroolissaan seurassa.

Mikä oikein on nais- ja tyttötoiminnan kehittämiskoordinaattori?

Uuden nais- ja tyttötoiminnan kehittämiskoordinaattorin roolin tavoitteena on tuoda nais- ja tyttöjalkapalloa paremmin esille niin Tampereella kuin koko Pirkanmaallakin. Tämä työ lähtee liikkeelle profiilin nostamisesta ja toiminnan esille tuomisesta niin perinteisessä mediassa, sosiaalisessa mediassa kuin myös yhteistyösopimusten sekä kummipelaajatoiminnan kautta.

Toiminnan tarkoituksena on totta kai saada kasvatettua myös tyttöpelaajien määrää ja näyttää vielä tarkemmin, millainen pelaajapolku Ilveksessä on, kuinka se toimii ja mitä se mahdollistaa. Junnu on itse aloittanut pelaamisen Ilves Futis-Liigassa Viinikan alueella, noussut junioriedustuksen kautta naisten edustusjoukkueeseen ja lopulta aina ulkomaille asti.

Yhtä oikeaa tapaa ei tietysti ole olemassa, mutta uuden kehittämiskoordinaattorin tekemisestä ja vinkeistä voi saada hyvää oppia.

Jos nais- ja tyttötoiminnan kehittäminen ja sen seuraaminen kiinnostaa, niin kannattaa käydä ottamassa Instagramissa seurantaan @johannasalmijarvi_21 tili. Junnun itse päivittämä tili näyttää millaista jalkapalloilijan ja kehittämiskoordinaattorin tehtävänkuva oikein on!