Ilves jalkapallolla on ollut tänä kesänä lähes 20 kesätyöntekijää eri rooleissa niin Ilves Futis-Liigan kuin junioriedustuksenkin puolella. Kesätyöntekijöiden haku aukesi maaliskuussa ja hakemuksia tulikin hieno määrä.

Ilveksen kesätyöntekijöitä on nähty muun muassa Ilves Futisleirin ja aamuharjoitusten parissa, auttamassa turnausjärjestelyissä ja Futis-Liigan varastolla, Ilves Futis-Liigan peli-illoissa eri rooleissa sekä lapsi-vanhempi toiminnan ja Ilveksen Kesäkerhon parissa.

Kesätyöntekijöiden kanssa on saatu todella hyviä kokemuksia ja heitä tullaan varmasti palkkaamaan myös tulevina kesinä. Kesätyöntekijöiden palkkaamista on ollut avustamassa muun muassa HLU-seteli 2022.

Ilves Futis-Liigassa kesätyöntekijöinä olleet Viivi Kujansuu ja Joonatan Ruuska kertoivat tarkemmin, että mitä he ovat päässeet tekemään Suomen suurimman kortteliliigan parissa ja mitä he ovat ylipäätään pitäneet kesätöistä Ilveksessä.

Elikkäs, kerrotteko mitä kaikkea pääsitte Ilveksen kesätöissä tekemään?

Viivi: ”Ilveksen kesätöissä oon päässyt avustamaan perheryhmän valmentamisessa. Turnauksissa ja tapahtumissa päässyt kokeilemaan Ilves-maskottina esiintymistä, sekä muutenkin avustelemaan turnauksien järjestelyissä ja myyntikojulla.”

Joonatan: ”Ilveksessä pääsin osallistumaan muun muassa tapahtumien järjestämiseen, johon sisältyi kenttien kokoamista, infohenkilönä toimimista, fanituotteiden myyntiä ja ihmisten yleistä ohjaamista. Pääsin myös tuomaroimaan muutaman ottelun.”

Oliko työ sellaista kuin odotitte tai oliko minkäänlaisia ennakko-odotuksia?

V: ”En oikeastaan osannut olettaa, että mut valittaisi kesätyöntekijäksi, mutta ajattelin lähettää hakemuksen ja koittaa onneeni. Eihän siinä mitään menetä. Olin tosi positiivisesti yllättynyt, kun sain soiton, jossa tarjottiin paikkaa. Lähdin siis aika avoimin mielin katsomaan miten homma toimii.”

J: ”Ennakko-odotuksia ei juurikaan ollut mutta silti työ oli yllättävän rentoa. Kiirettä oli hyvin harvoin ja asiat sujuivat helposti.”

Mitä mahdollisesti opitte kesätöiden aikana?

V: ”Kesätyön aikana omalta osalta olen ainakin oppinut, että maskottina olo on paljon rankempaa kuin osasin olettaa. Varsinkin hellepäivinä, vaikka lasten halit vähän auttaakin! Muuten sitten on päässyt seuraamaan turnauksien suunnittelua ja järjestelyä, jossa huomaa kuinka paljon organisointia tapahtumat vaativat. Miten pitää huomioida kaikki uusien pelaajien ja vanhempien opastuksesta koko aikataulun suunnitteluun ja kasassa pitämiseen. Kojulla pääsi harjoittelemaan pitämään pieniä myyntipuheita, jos sille tuulelle osui!”

J: ”Opin kesätöiden aikana että, pystyn toimimaan monenlaisissa tehtävissä, kunhan ohjeistus on tarpeeksi kattava. Esimerkiksi tuomaroin ensimmäisen 8v8-ottelun tämän kesätyöjakson aikana.”

Keiden tai kenen kanssa pääsitte tekemään töitä?

V: ”Olen töiden kautta päässyt tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä, jonka takia varmaan ollaan tultu hyvin juttuun. Kaikkia jalkapallotausta yhdisti ja loi hyviä puheenaiheita. Meitä oli viisi kesätyöntekijää ja tavattiin sopimuksia tehdessä. Siitä lähtien aina vaihtelevalla kokoonpanolla nähty turnauksissa ja hommat ainakin tullut aina tehtyä. Maskottihommissa sai aina parin, jonka kanssa vuorotella saattajana ja maskottina. Oli kiva huomata, että tulin heti juttuun mun molempien parien kanssa ja paljon riitti puhuttavaa tauoillakin. Muutkin työtekijät otti lämpimästi vastaan moikkaillen ja kuulumisia vaihtaen. Eikä voi unohtaa Huikurin Pekkaa, joka piti meitä aina silmällä, antoi ohjeet ja varmisti aina, että hyvin menee eikä apu ole tarpeen.”

J: ”Töitä pääsin tekemään monien ihmisten kanssa ihan Futis-Liigan johtoportaasta muihin kesätyöläisiin.”

Kertokaa ihan rehellisesti, oliko Ilveksessä kivaa olla töissä?

V: ”Kokonaisuudessa kyllä viihdyn hyvin Ilveksellä. Itse tykkään vaihtelevista työajoista. Välillä peli-illat viikolla, joka tuo täytettä lomaan ja välillä koko päivän kestävät turnaukset viikonloppuisin. Pitkät päivät saattavat joskus pitkästyttää, jos jää kojulle vain istuskelemaan ilman asiakkaita, mutta on niissä myös vastapainona vauhdikkaita hetkiä. Tunnit tulee helposti täyteen ja tarjottu mahdollisuus jatkaa töitä pidempään on aivan huippua. Mulle siis jäi todella hyvä kokemus tästä. Eikä ikinä harmittanut lähteä töihin (paitsi hitusen kylminä sadepäivinä). Toivon, että muillekin kesätöissä olleille jää yhtä hyvät fiilikset, kuin mulle.”

J: ”Ilveksessä oli hyvin mukavaa olla töissä rennon ilmapiirin ja mukavien työkavereiden ansioista. Jalkapallo on lähellä sydäntä, joka teki työpaikasta vielä suotuisamman minulle!”

Ilves Futis-Liigan johtaja Pekka Huikuri on ollut tyytyväinen kesätyöntekijöiden panostukseen.

”Ainakin Futis-Liigan puolella kaikki kesätyöntekijät ovat hoitaneet roolinsa hienosti ja he ovat mahdollistaneet muun muassa Pihlajalinna peli-iltojen kehittämisen entistä paremmin.

Heidän mukanaolonsa on ollut tärkeää, esimerkiksi huippusuosittu Ipa-maskotti on hyvä esimerkki, mitä kesätyöntekijät ovat hoitaneet. Muuten ei olisi resurssit välttämättä riittänyt sen roolin täyttämiseen.

Toivotaan että pystytään tarjoamaan näille nuorille kesätyöntekijöille esimerkiksi syksyn ja kevään turnauksissa töitä keikkaluontoisesti. Jos heillä vain kiinnostusta löytyy!”

Ilveksen kesätyöntekijöinä tänä kesänä ovat olleet tai tulevat vielä olemaan:

Atilla Abdulkardir

Amanda Viitala                   

Saana Törmänen                  

Elviira Huotari                        

Miko Lindman

 

Onni Mattila

Joonatan Ruuska

Sonja Tuohioja

Adelina Suvanto

Viivi Kujansuu

 

Jaakko Lammassaari

Aarne Peltoniemi

Lotta Hellström

 

Aku Hämelahti

Lucas Väyrynen

Patricia Bohui

Tuuli Viinikka

 

Iso kiitos kaikille Ilveksen kesätyöntekijöille hienosta työpanoksesta!