Ilves Ry. jalkapallojaosto toimii Tampereen kaupungin palveluntuottajana aamu- sekä iltapäiväkerhotoiminnassa. Ilveksellä on toimipisteet Vuoreksen ja Messukylän kouluilla. Ilveksen iltapäiväkerhot ovat liikuntapainotteisia.

Asiakasmäärän kasvun johdosta kerhotiimeihin etsitään nyt uusia tekijöitä! Ohjaajia haetaan niin Messukylän kuin Vuoreksenkin toimipisteisiin.

Hakijalta toivotaan seuraavia asioita:

  • kasvatuksellista osaamista
  • reipasta työotetta
  • alan koulutusta
  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • vastuuntuntoa
  • oma-aloitteisuutta

Työaika on arkisin pääsääntöisesti kello 12-17 välillä. Ohjaajan viikoittainen työaika on 18-22 tuntia. Kokemus ja osaaminen jalkapallosta ja/tai valmennuksesta katsotaan hakijalle eduksi. Tämän kokemuksen myötä toimenkuvaan voidaan mahdollisesti yhdistää myös muita seuratyön vastuualueita, jolloin työntekijän viikoittaista työtuntimäärää voidaan lisätä.

Millaista työskentely Ilveksen aamu- ja iltapäiväkerhossa oikein on? Messukylän koululla kerho-ohjaajajana työskentelevä sekä Ilveksen lapsi-vanhempi toiminnasta vastaava Tiia Rajala kertoo!

Kerro kuka olet ja mitä teet?

”Olen Tiia ja työskentelen Ilves Ry:llä monissa eri tehtävissä, mutta pisimpään olen toiminut iltapäiväkerho-ohjaajana.”

Kuinka olet itse päätynyt kerhonohjaajaksi?

”Tuttuni, joka silloin oli kerhossa töissä, kyseli kiinnostaisiko minua tulla Ilvekselle töihin, kun heillä oli tarvetta kerhotyöntekijälle. Siitä se sitten lähti, aluksi tuurailin, kun apuja tarvittiin ja nyt sitten ollaankin jo hetken aikaa oltu ihan tositoimissa!”

Mitä sanoisit, miksi kannattaisi hakea Ilves kerhonohjaajan tehtävään?

”Tämä työ on sopivissa määrin rentoa, mutta myös aktiivista ja vastuullista. Tarkkana pitää olla, kun ympärillä tapahtuu paljon. Jos tykkää touhuta lasten kanssa: ohjata, pelata ja leikkiä mukana, niin suosittelen ehdottomasti tätä työpaikkaa.”

Mitä kerhonohjaaja sitten oikein tekee?

”Meidän ohjaajien tavoitteena on tarjota lapsille monipuolista ja lapsilähtöistä toimintaa koulupäivän jälkeen. Ilveksen iltapäiväkerhot ovat liikuntapainotteisia, joten kannustamme liikunnallisen elämäntavan opettelemiseen ja innostamme lapsia liikkumaan säännöllisesti.”

Minkälaisista taidoista tai osaamisesta on hyötyä kerhonohjaajana?

”Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle. Mutta totta kai sillä on paljon merkitystä, että on aidosti kiinnostunut työskentelemään lasten kanssa. Sopivasti jämäkkyyttä, pilke silmäkulmassa ja ripaus lapsenmielisyyttä, siitä on hyvä kerho-ohjaaja tehty!”

Mitä homma antaa, mikä on paras asia kerhossa työskentelyssä?

”Lapset antavat paljon. Itse innostun helposti porukassa ja nautin yhdessä tekemisestä. Työ lasten parissa on monipuolista ja monella tapaa rikastuttavaa, tässä opitaan toisiltamme puolin ja toisin. Parasta on, kun huomaa, että lapsi kehittyy ja kokee onnistumisen tunteita. Lisäksi meillä on huippu työporukka, jossa apu ja tuki on saatavilla kaiken aikaa.”

Sähköiset hakemukset ja tiedustelut voi laittaa kerho- ja harrastetoiminnan vastuukoordinaattori Juha Pakariselle, osoitteeseen .

Kerho-ohjaajan työpaikkahausta voi lukea lisää täällä: https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10900626?lang=fi!