Pirkkalassa keltavihreänä vapaaehtoisena toimiva Emmi on valikoitunut viimeisen kesäkuukauden vapaaehtoiseksi! Emmille lähtee tuttuun tapaan aikuisten edustusjoukkueiden kausikortit.

Kerro alkuun, että kuka olet ja mitä teet Ilves jalkapallon parissa?

”Moikka, olen Emmi Saari, Ilves Futis-Liigan Pirkkalan yhdyshenkilö, Pirkkalan F9-poikien jojo ja lapsi-vanhempi jalkapallon valmentaja.”

Kuinka kauan olet ollut mukana ja kuinka päädyitkään alun perin mukaan?

”Futis-Liigan toiminnassa olen ollut mukana viisi vuotta. Se tavallinen tarina, esikoiseni aloitti jalkapallon Futis-Liigassa Pirkkalassa, ja kentänlaidalla etsittiin joukkueelle valmentajia ja joukkueenjohtajaa. Lupauduin joukkueenjohtajaksi ja sillä tiellä ollaan, toki toimenkuva on siitä sitten laajentunutkin.”

Oliko sinulla jonkinlaista Ilves-taustaa?

”Oma Ilves-taustani on ringetten puolelta. Ilves Ringetessä pelasin E-juniorista SM:ään. Juniorivuosina kävin pelaamassa myös muutaman kesän jalkapalloa Futis-Liigassa Pirkkalassa, Ilveksen jalkapallon edustuksessakin kävin kääntymässä, huomatakseni että aika ei vaan riitä kaikkeen ja valintoja on tehtävä.

Ringetten pelaamisen lopetettuani, valmensin pikkutyttöjä ja toimin tuomarina muutaman vuoden. Sitten pidinkin pidempää taukoa llveksen touhuista seuraten toki jääkiekkoa, kentänlaidalle palasin sitten omien lasten myötä.”

Mitä vapaaehtoisuus sinulle merkitsee/mitä kaikkea se oikein antaa?

”Minusta on tärkeää, että lapset ja nuoret saavat harrastaa lähikentillä. Hyvää mieltä tuottaa, kun voi olla tekemässä töitä lasten ja nuorten liikunnan hyväksi. Toissa kesänä joukkueessa, jossa toimin jojona, oli 53 palloilijaa, mikä oli Ilveksen Futis-Liigassa ennätys.”

Mikä on paras asia vapaaehtoistoiminnassa?

”Uudet ihmiset, aikuiset sekä lapset, joihin olen saanut tutustua.

Pari viikkoa sitten, kun kentältä lähdettäessä pieni futari lähetteli lentosuukkoja kiitokseksi mukavista reeneistä. Ne ovat niitä parhaita palautteita mitä näistä hommista voi saada.”

Oletko ehtinyt käydä katsomassa miesten tai naisten otteluja tällä kaudella?

”Valitettavasti en. Taitaakin olla ensimmäinen kausi useampaan vuoteen, ettei ole peleissä käyty!”

Terveisiä muille ilvesläisille, sana on vapaa!

”Tässä kohtaa on hyvä tilaisuus kiittää kaikkia yhteistyöstä. Yhdessä olemme saaneet paljon hyvää aikaan!”

Isot onnittelut vielä Emmille!