Jukka Heilimo aloittaa Ilves Futis-Liigan aluevalmentajana.

Ilves Futis-Liigan haettiin uutta aluevalmentajaa ja uusi valmentaja on nyt löytynyt: Jukka Heilimo!

 

”Mainittavaa omaa futistaustaa minulla ei ole. Urheillut olen paljon ja toki myös pelannut paljon jalkapalloa ja salibandya.

Oma polkuni jalkapallovalmennuksessa alkoi kuopuspoikani Futis-Liigan joukkueessa. Kun ikäluokalle myöhemmin perustettiin edustusjoukkue ja poika pääsi sinne mukaan, niin seurasin tietenkin mukana ja jatkan edelleen sillä polulla. Pienen Futis-Liiga -tauon jälkeen palasin sinne mielenkiintoiseen ja vähän jännittäväänkin tehtävään valmentamaan tyttöjä, kun esikoistyttäreni innostui pelaamaan futista.

Poikien ja miesten valmennuskokemuksesta on totta kai paljon hyötyä, mutta tyttöjen maailma on silti monella tavoin kiehtovan erilainen. Tyttöjen valmentamista olen päässyt jatkamaan myös muutaman ikäluokan mukana Ilveksen edustuksessa. Poikapuolella viimeisin lisäys ennen tätä pestiä on ollut vähän vanhempien poikien valmentaminen toisen poikani joukkueessa.”

Uutena aluevalmentajana Jukka tahtoo nostaa Futis-Liigan valmennuksen tasoa entisestään.

”Aluevalmentajana tavoitteenani on edistää Futis-Liigan valmennuksen tasoa siten, että lasten saama sisältö ja mahdollisuus kehittyä ei olisi kiinni siitä, että missä kaupunginosassa sattuu asumaan. Ilves tarjoaa paljon erinomaisia koulutuksia, joissa pääsee avaamaan silmänsä ja oppimaan kuinka valmennustehtäviä kannattaa hoitaa. Kannustankin voimakkaasti kaikkia toimintaan mukaan tulevia ja jo mukana olevia taustasta riippumatta käymään vähintään yhdessä koulutuksessa.

Asiat eivät ole vaikeita, mutta joskus tiedon siirtäminen käytäntöön vaatii hieman apua ja ulkopuolisen näkökulman. Se osuus on minun tehtäväni.”

Uusi aluevalmentaja odottaa pestiä innoissaan.

”Odotan innolla päästä kohtaamaan suuren määrän minulle uusia innokkaita futareita ja auttamaan, sekä innostamaan heitä eteenpäin harrastuksessaan. Erityisen mielenkiintoista on päästä pitkästä aikaa mukaan kaikkein pienimpien lasten kahlitsemattomaan suoraviivaiseen maailmaan.”

 

Ilves Futis-Liigan valmennusvastaava Juha Pakarinen kommentoi uuden aluevalmentajan mukaantuloa.

”On hienoa saada toivottaa Jukka tervetulleeksi mukaan aluevalmentajien porukkaan. Jukka on jo ennestään tuttu 2010-syntyneiden junioriedustusjoukkueesta sekä myös Futis-Liigan puolelta. Jukka on ollut mukana sekä kilpa- että harrastepuolen valmennuksessa ja omaa hyvän näkemyksen siitä, missä mennään.

Lisäksi häneltä löytyy aito halu kehittää Ilveksen Futis-Liigaa ja aluevalmentajan roolissa hän pääsee tekemään juuri sitä työtä.”

 

Futis-Liigan aluevalmentaja vastaa oman alueensa joukkueiden sekä vapaaehtoisvalmentajien tukemisesta. Toimenkuvaan kuuluu myös alueen talviharjoittelun koordinointi ja toteuttaminen yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisvalmentajien kanssa. Ilves Futis-Liiga toimii neljällä alueella ja 13. eri kaupunginosassa.

Muina Futis-Liigan aluevalmentajina jatkavat Eeva Veijola, Henri ”Henkka” Kruus ja Jan ”Kulo” Kulokorpi. Aluevalmentajana aiemmin toiminut Valtteri Kannosto jatkaa keltavihreissä verkkareissa muissa tehtävissä. Valtteri jatkaa myös aluevalmennustukena lokakuun loppuun saakka.

 

Tervetuloa aluevalmentajaksi, Jukka!