C-poikien pelinohjauskurssi pidettiin tiistaina 17. marraskuuta.

Ilveksen jalkapallojaosto haki jalkapallon ja futsalin kannatusyhdistys Maalipotku ry:ltä 5000 euron tukisummaa erilaisten koulutusten järjestämiseen ja tämän upean summan jaosto myös sai. Suomen Palloliitto SPL Tampereen piiri on perustettu vuonna 1997. Se on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Tampere ja virallinen nimi on jalkapallon ja futsalin kannatusyhdistys Maalipotku ry.

Yhdistys myönsi juuri äskettäin Ilvekselle koulutustuen, jota haettiin elokuussa. Koulutustuki mahdollistaa laadukkaiden koulutusten järjestämisen, sillä Ilves kouluttaa kaikkiaan noin 400-450 toimijaa vuositasolla.

Seura järjestää paljon erilaisia koulutuksia, joista nyt viimeisimpänä on ollut pelinohjaajakoulutus C15-ikäluokalle. Myös vanhempien pelaajien on ollut mahdollista osallistua pelinohjaajakoulutukseen, mutta uutena asiana on, että koulutus on C15-ikäluokan pelaajille pakollinen. Pojat kävivät koulutuksen viikolla 47 ja tytöt puolestaan viikolla 48. Koulutuksen myötä uusia pelinohjaajia Tampereen alueelle tulee noin 50 kappaletta ja nuorille pystytään tarjoamaan mahdollisuuksia toimia pelinohjaajina esimerkiksi erilaisissa turnauksissa. Kurssin käyneillä on myös mahdollisuus hakeutua tuomarin peruskurssille, joka antaa oikeudet tuomaroida Palloliiton järjestämissä pelitapahtumissa.

Meneillään olevia ja tulevia koulutuksia

Koska uusi kausi on jo käynnissä, on myös koulutusten järjestäminen jo alkanut. Meneillään olevia sekä tulevia koulutuksia ovat muun muassa:

Ikävaihekoulutus, joka järjestetään syyskuun ja joulukuun välillä. Koulutus sisältää kolme lähipäivää: 12.9., 14.11. sekä 5.12. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa vähintään 20 uutta valmentajaa.

Futisvalmentajan starttikurssi, jonka ensimmäinen lähijakso on tarkoitus pitää joulukuun alussa, jos rajoitteet vain antavat myöden. Starttikurssiin kuuluu kolme lähijaksoa, joiden päivämäärät ovat 8.12., 12.1. ja 20.2. Starttikurssille on ilmoittautunut jo 45 valmentajaa, jotka kohdentuvat tarkemmin aloittavien ikäluokkien taitokoulu- ja talvitoimintavalmentajiin. B-ikäisille junioreille tulee pakollinen tutustumiskurssi tammikuussa, jonka jälkeen heillä on mahdollisuus käydä starttikurssi maalis-toukokuussa. Starttikurssin käyneillä on mahdollisuus hakea kesätöitä ja valmentaa esimerkiksi nuorimpia ikäluokkia aamuharjoituksissa.

Futis-Liiga valmentajien lisäkoulutusohjelma järjestetään rajoitteiden salliessa talven yli joulukuusta huhtikuuhun saakka, kerran kuussa. Lisäkoulutus on uusi toimintamalli, jonka tavoitteena on valmistella laadukkaampaa Futis-Liigan aloitusta, erityisesti E11- ja vanhemmissa ikäluokissa ja kehittää valmentajien valmiuksia yksittäisen harjoituskokonaisuuden suunnittelussa.

Palloliiton teemakursseja, jotka puolestaan järjestetään vuoden 2021 aikana, ovat muun muassa, jalkapallon tekniikat, pelipaikkakohtainen valmennushenkis-sosiaalinen sekä pelianalysointi.

Ilmoittautumaan ja koulutusmahdollisuuksista lukemaan lisää pääsee kotisivuilla osoitteessa https://www.ilvesjalkapallo.fi/66.

C-pelinohjaus_tytot.jpeg

C-tyttöjen pelinohjauskurssi pidettiin puolestaan tiistaina 24. marraskuuta.