Huhtikuun 2022 Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ersin Demir! Ersin toimii vapaaehtoisena junioriedustuksessa ja harrastaa myös itse keltavihreissä väreissä. Hän saa Kuukauden vapaaehtoisena kausikortin edustusjoukkueiden sekä kakkosjoukkueiden kauden kotiotteluihin: https://ilvesedustus.fi/liput/.

Onnittelut tosissaan Kuukauden vapaaehtoisen valinnasta! Kerro kärkeen, että kuka olet ja mitä teet?

”Olen Ersin Demir, 35-vuotias. Toimin Ilveksen junioriedustusjoukkueen P10 värit -joukkueen mukana sekä joukkueenjohtajana, että valmentajana ja siviilissä olen yrittäjä.”

Kuinka olet alun perin päätynyt Ilves jalkapallon toimintaan, mahdollisesti omien lasten kautta vai jotenkin muuten? Ja kuinka pitkään olet ollut toiminnassa mukana?

”Jalkapallo on itselläni veressä ja tämä sama veri on siirtynyt poikaani, joka on innostunut lajista.

Kaikki alkoi vuonna 2015 Futis-Liigasta ja 2017-2018 Daniel pääsi edariin, silloin itse liityin vapaaehtoiseksi toimihenkilöksi. Aloitin oman ’urani’ Ilveksessä joukkueenjohtajana sekä valmentajana ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Viime aikoina valmentaminen on jäänyt vähälle työkiireiden takia + toisen lapsen harrastukset ja kolmivuoro töitä tekevä puoliso… Mutta olen ollut valmentamassa aina kun pääsen. Esteet ei ole ollut haluttomuudesta johtuvia, vaan enemmänkin lasten kuskailu ympäri kylää on ollut esteenä osallistua treeneihin!”

Minkälainen futistausta sinulta löytyy? Missä olet pelannut ja mahdollisesti myös valmentanut aiemmin?

”Itse aloitin jalkapallon 7-vuotiaana TPV:ssä ja siellä pelasin useamman vuoden, jonka jälkeen siirryin TJK:n riveihin vuotta vanhempien kanssa pelaamaan nuorten SM-sarjaa. Oma aktiivinen ura kuitenkin päättyi polvivammojen takia ja olen sen jälkeen siirtynyt harrastepohjalle.

Tällä hetkellä pelaan Ilves/3:n mukana. Paikat kestää sen mitä tämän ikäisenä voi odottaa niiden kestävän, kerta viikkoon reenit ja yksi peli.”

Luotettavista lähteistä kuultiin, että ”kävit auttamassa Ilves-kentän talkoissa noin 25 tunnin ajan ja omalla kalustollasi”. Mistä tällainen halu auttaa tulee ja mitä muiden auttaminen sekä vapaaehtoistoiminta antaa sinulle? Miksi suosittelisit lähtemään mukaan toimintaan?

”Luonteeni on avulias ja muut huomioon ottava, tämä on isoin syy, miksi itse lähdin toimihenkilöksi. Suosittelen kaikille vapaaehtoista toimintaa nuorten parissa, mikään ei voita sitä ilon ja naurun määrää mitä nuoret saa meidän vanhempien tekemästä vapaaehtoisesta työstä ja mikä tärkeintä, harrastukset pitää nuorison pois pahanteosta.

Somesta kävi ilmi, että Ilves-kentän auraustöissä ei ollut sopivaa kalustoa, eikä paljoa väkeä. Koska olen avulias ja muut huomioon ottava, tykkään olla auttamassa, kun joku sitä tarvitsee. Viimeisin oma isoin apu oli tosiaan Vuoreksen kentän auraus Henri Karhusen kanssa. Seuralla oli tarvetta kalustolle ja minulla mahdollisuudet hankkia niitä veloituksetta, itse olin ajamassa mönkijää ja ’Henkka’ ajeli traktorilla. Useampi pitkä ilta Vuoreksessa ja lopputulos oli vihreä kenttä muutamassa päivässä.”

Ilves-juniorit sekä toimijat kiittävät!

Kerro vielä tähän loppuun, että miltä kesä 2022 näyttää jalkapallon suhteen, mitä odotat erityisesti?

”Koska parina edellisenä kesänä peruutettiin paljon turnauksia koronan takia, odotan ensi kesäksi paljon turnauksia missä nuoret pääsee pelailemaan. Ehkä paras turnausmuisto oli Vaasan reissu koko joukkueen kanssa ja tätä odotan eniten kun koko joukkueen voimin päästään turnaukseen.”

Onnittelut vielä Ersinille!