Esa Vuoden Urheiluseura Uno-pystin kanssa. Kuva: Jimi Soinila/@sportraitsbyjimi.

Jälleen on Kuukauden vapaaehtoisen tittelinjaon aika. Maaliskuun 2023 titteli menee Ilves/2:n ja B-tyttöjen ikäluokkavastaavana toimivalle Esa Myllymäelle!

Esa saa Kuukauden vapaaehtoisena kausikortin, jolla hän pääsee näkemään muun muassa molempien seuran edustusjoukkueiden kaikki kotiottelut. Esa pääsee halutessaan myös naisten Ykkösen kotiotteluihin…

Pelaajat saivat Ilveksen kausikortit itselleen, Ilves-juniorin vanhemman kausikortteihin ja muihin voi käydä tilaamassa tätä kautta: https://ilvesedustus.fi/liput/.

Tuore Kuukauden vapaaehtoinen antoi haastattelun, jossa selvisi muun muassa, että hän viettää Ilves-vapaaehtoisuuden 10-vuotisjuhliaan ja ”traagisen” tarinan, siitä kuinka hänen pelaajauransa päättyi Vehmaisten Futis-Liigassa.

 

Kerro kuka olet, missä Ilves-joukkueessa toimit ja mitäkä teet, myös “oikeassa” elämässä?

”Olen Esa Myllymäki ja toimin tällä hetkellä Ilveksen N2:n ja B-tyttöjen ikäluokkavastaavana. Töissä käyn Pirkkalassa, jossa toimin päiväkodissa varhaiskasvatuksen opena (=miestäti, kuten eräs lapsista joskus totesi vanhemmilleen).”

Oletko toiminut kauan vapaaehtoisena Ilveksessä? Tai vapaaehtoishommissa ylipäätään?

”Vapaaehtoishommissa olen touhunnut keväästä 2013 alkaen, kun Atalan 07-tyttöjen kaupunginosajoukkueessa oli jojon hommia tarjolla. Edustusjoukkueessa aloitin syksyllä 2016, kun 07- ja 08-tyttöjen yhteinen joukkue perustettiin.”

 

Mikä on ollut sinulle vuosien varrella paras tehtävä tai reissu vapaaehtoishommissa?

”Eniten mieleeni näinä vuosina ovat jääneet pelimatkat joukkueen kanssa. Ihan ensimmäinen isompi turnausreissu suuntautui Ahvenanmaalle kesällä 2018, jolloin osallistuimme upeasti järjestettyyn Alandia Cupiin, jossa tyttöjen kaulaan pujotettiin turnauksen päätyttyä hopeamitalit.

Seuraavana vuonna suuntasimme hiukan pidemmälle, kun joukkueemme kutsuttiin Västeråsiin BK30:n emännöimälle training campille keväällä 2019. Saimme tuolloin treenata ja pelata yhdessä BK30:n sekä muutaman muunkin ruotsalaisjoukkueen kanssa aurinkoisessa Västeråsissa.

Seuraavaksi ryhdyimme keräämään rahaa joukkueen yhteistä Barcelonan matkaa varten, jonne oli määrä matkustaa kevättalvella 2020, mutta aivan kalkkiviivoilla korona vesitti tuon reissun, kuten monen muunkin juniorin reissun. Ehdimme kuitenkin viettää monta yhteistä talkoopäivää ja -iltaa yhdessä pelaajien ja vanhempien kanssa.

Viime syksynä Kouvolassa pelattu Laura Kalmari SM-turnaus jännittävine vaiheineen on jäänyt myös mieleeni. Upean taistelun jälkeen tytöt palasivat Tampereelle SM-pronssimitalit kaulassa.”

 

Mitä kaikkea vapaaehtoistoiminta on sinulle antanut?

”Vapaaehtoistoiminnan kautta olen saanut tutustua moniin uusiin ihmisiin. Meininki on ollut mutkatonta ja mukavaa ja apuakin on aina löytynyt, mikäli uusia tilanteita on eteen tullut. ”

 

Tarvitseeko Ilveksen vapaaehtoishommiin mielestäsi aiempaa kokemusta vapaaehtoistehtävistä, saati sitten jalkapallotaustaa?

”Suosittelenkin kaikille hyppäämään hyvillä fiiliksillä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Joukkueista löytyy paljon erilaisia tehtäviä, jotka kaikki ovat joukkueen toiminnalle äärimmäisen tärkeitä. Aikaisempi futiskokemus ei ole ainakaan omasta mielestäni välttämätöntä selvitäkseen näistä tehtävistä.

Itselläni toki futistaustaa löytyy Vehmaisten kaupunginosafutiksesta varhaiselta 1980-luvulta. Urani kuitenkin loppui siihen, kun valmentajamme oli päästämässä minua vaihdosta kentälle johtaessamme kauden ensimmäistä peliä 6-0. Pahaksi onnekseni tuon aikaisen ’training toppini’ vetoketju oli juuttunut kiinni, enkä näin ollen saanut sitä pois pelipaitani päältä. Tästä suivaantuneena marssinkin pois Vehmaisten viheriöltä kesken pelin ja siihen loppui pelaajaurani keltavihreissä.”

 

Mikä on odotetuin asia kaudella 2023 teidän joukkueelle?

”Alkavaa kautta ollaan jo suunniteltu ja säädetty kovasti, puhelimet piippaavat ja faksit laulavat nyt joka suuntaan! Odotellaankin jo kovasti, että sarjat alkavat ja päästään taas kentän reunalle jännittämään ja kannustamaan. Ja pitämään live-seurantaa, totta kai!”

 

Vapaa sana, terveisiä lukijoille?

”Tässä yhteydessä en voi olla kiittämättä kaikkia niitä vapaaehtoisia taustoja, joiden kanssa olen tähän mennessä saanut toimia. Erityiskiitokset ja -tsempit kaikille valmentajille, jotka jeesaavat pelaajia tavoittelemaan parasta osaamistaan sekä yksilöinä että joukkueen jäseninä! Ja kuten kaikki tietävät, ilman huoltajia hommasta ei tulisi yhtään mitään…

Kiitokset lukuisista vastauksista myös päämajaan Rieväkadulle!

Ja ihan lopuksi vielä tärkeimmät terkut: Isot tsempit tuleviin peleihin kaikille pienille ja isoille Ilveksille, myös lätkän puolelle!!!”

 

Tsempit kaikille ilvesläisille ja onnea vielä Esalle!