Pipsa Saarilahti aloittaa Tulevaisuuden tähdet -ohjelman koordinaattorina. Tervetuloa mukaan ohjelmaan kaudella 2023! Kuva: Joope Erkkilä.

Jalkapallon naisten pääsarja Subway Kansallinen Liiga käynnistyy perjantaina 14. huhtikuuta. Samalla käynnistyy myös liigaseurojen yhteistyö nuorten pelaajien kanssa. Viime vuonna lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa jälleen junioripelaajia lajiin, paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja jalkapallokulttuuriin viidellä naisten pääsarjapaikkakunnalla.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko pelaajia, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla näitä junioripelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin paikallisiin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon.

Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. Juniorijoukkueilla viidellä alueella Suomessa on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan, joka tuo heille pääsyn Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa junioripelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo lapsille ja nuorille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat juniorijoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla juniorijoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Oulu) liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat Ilveksen (Tampere & Pirkanmaa) lisäksi mukana FC Honka (PK-seutu), HJK (PK-seutu), ONS (Oulun seutu) sekä TPS (Turku & Varsinais-Suomi).

”Viime vuonna yli 100 juniorijoukkuetta oli mukana ohjelmassa ja toteutimme lähes 200 vierailua juniorien harjoituksissa ja muissa tapahtumissa. Uudella kaudella haluamme kasvattaa ohjelmaa entisestään ja tarjota yhä useammille junioreille mahdollisuuden kohdata huippupelaajia sekä omassa arjessaan että liigan ottelutapahtumissa”, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on tärkeä mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

”Jotta jalkapallo naisten ja tyttöjen lajina kasvaa ja kehittyy, meidän on tärkeää rakentaa kulttuuria, jossa lapset pääsee kohtaamaan esikuviaan sekä arjessa että ottelutapahtumissa. Siksi on hienoa, että me päästään luomaan näitä yhteyksiä Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta”, Ilveksen koordinaattorina aloittava, edustusjoukkueen numero kymppi, Pipsa Saarilahti iloitsee.

”Toivotammekin kaikki Tampereen ja Pirkanmaan juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan ja katsomaan meidän otteluita Kauppiin!”

Oman juniorijoukkueen voi ilmoittaa mukaan Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan täällä: https://forms.office.com/e/TrdMpeBmAK.

Tulevaisuuden ta╠ehdet Ilves 1080x1350