Suomen Palloliitto julkaisi tiistaina 13. joulukuuta uutisen Ilveksen kotouttamistoiminnasta. Ilves Futis-Liigan toimintaan osallistui kaudella 2022 lähes 40 ukrainalaista lasta ja nuorta. Toiminta sai hyvän vastaanoton ja mielettömän tärkeässä roolissa olivat Futis-Liigan parissa toimivat vapaaehtoiset.

Myös Futis-Liigan talvitoiminnan parissa nähdään noin 15 ukrainalaispelaajaa. Ilves pystyi palkkaamaan kesällä Palloliiton hanketuen avulla 18-vuotiaan ukrainalaisen, Arsenii Tetsin, joka on auttanut valtavasti ukrainalaisten kotouttamistoiminnassa. Arsenii kommentoi jalkapalloharrastuksen tärkeyttä Palloliiton sivuilla löytyvässä uutisessa.

“Uskon, että tämä on todella tärkeää lapsille. Kun sota alkoi, todella monet joutuivat pakenemaan ja jättämään kotinsa, eikä heille jäänyt mitään. He lähtivät Ukrainasta jättäen jälkeensä tavaroidensa lisäksi heidän unelmansa, tavoitteensa ja suunnitelmansa.”

Ilveksen toiminta on maksutonta ukrainalaisille ja muille Tampereen vastaanottokeskusten asukkaille. Ilveksen hankekoordinaattori Ilja Värtinen ei pidä toimintaa itsestäänselvyytenä, mutta äärimmäisen tärkeänä.

“Ei ole itsestäänselvyys, että pelaajat jatkavat harrastusta. On tärkeää, että olemme tukeneet joukkueita ja saaneet pidettyä harjoitukset kivoina kaikille. Iso kiitos kuuluu vapaaehtoisille, jotka ovat valmiita uhraamaan omaa aikaansa ja energiaansa toimintaan. Lisäksi suomalaiset lapset ja nuoret ovat ottaneet hyvin ukrainalaiset vastaan.”

Ilves on yksi seuroista, joka on mukana Palloliiton kotouttamishankkeessa, jonka avulla tuetaan seurojen jo olemassa olevaa kotouttamistoimintaa. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista ja osallistaa heitä seuratoimintaan entistä vahvemmin. Konkreettisia hanketoimenpiteitä Ilveksessä on ollut juuri maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten matalan kynnyksen jalkapallotoiminta sekä seuratoimintamanuaalin luominen eri kielillä.

Käy lukemassa koko uutinen Palloliiton kotisivuilta: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/ilves-on-mahdollistanut-palloliiton-kotouttamishankkeen-avulla-harrastuksen-lahes.