Oululainen Hercules yhteistyöseuroineen haastoi Ilvekseen mukaan Kilometrikisaan.

Kilometrikisassa pyritään saamaan mahdollisimman paljon pyöräilykilometrejä tai pyöräilyminuutteja alle 1.5.–30.9. välisenä aikana. Kilometrikisaan osallistuminen on helppoa, ohjeet ja tarvittavat linkit löytyvät täältä: https://www.kilometrikisa.fi/futishaaste/.

Leikkimieliseen kilpailuun voivat osallistua kaikki kiinnostuneet joukkueet, työyhteisöt, kaveriporukat ja muutkin ryhmät. Ilveksen osalta kaikki junioriedustusjoukkueet sekä Futis-Liigan joukkueet haastetaan osallistumaan Kilometrikisaan.

Kaikki ilmoittautuneet Ilves-joukkueet ovat luonnollisesti mukana niin Kilometrikisan omassa palkintoarvonnassa kuin myös Ilveksen sisäisessä arvonnassa. Palkinnot jaetaan syyskuun jälkeen, kun Kilometrikisa päättyy.

Ilveksen fyysisen valmennuksen päävalmentaja Heli Rekimies kertoi Kilometrikisan hyödyistä lisää.

”Tavoitteena on, että jokainen Ilves-joukkue osallistuu pyöräilyn Kilometrikisaan ja kerätään kokonaisliikuntamäärää korkeammaksi hoitamalla esimerkiksi harjoitusmatkoja pyörällä.

Pyöräily on erinomainen tapa liikkua ja valmistaa vaikkapa harjoitusten alkuverkkaan, kun lihakset ovat jo valmiiksi lämpimät. Lisäksi on ekologinen tapa liikkua ja mielestäni meidän aikuisten tulee tätä vastuullisuutta opettaa lapsille ja nuorille.”

Kilometrikisa on siis oiva tapa lisätä kokonaisliikuntamäärää ja harjoittaa urheilullista elämäntapaa, joka on myös yksi Ilveksen arvoista. Pyöräily on kaiken hyvän lisäksi myös varsin vihreä vaihtoehto. Haastammekin samalla kaikki osallistumaan Kilometrikisaan, tule mukaan!