Kuva: Päivi Meduri.

Vuodesta 1975 asti toiminut Ilves Futis-Liiga on Suomen suurin jalkapallon korttelisarja. Toimintaa järjestetään 11. eri kaupunginosassa Tampereella, sekä lisäksi Pirkkalassa ja Siivikkalassa. Toimintaa löytyy lapsi-vanhempi ryhmistä aina aikuisten harrastejalkapalloryhmiin.

Futis-Liigan tapahtumissa välittyy lasten aito ilo, yhdessä tekeminen ja seuran vahva yhteishenki. Mikä saa tuhannet lapset ja vanhemmat valitsemaan joka kesä juuri Ilves Futis-Liigan, tehden siitä Suomen suurimman jalkapallon korttelisarjan? Tätä kysyimme sekä toiminnassa mukana olevilta lapsilta, että heidän vanhemmiltaan ja näin he vastasivat:

”Koska jalkapallo on kivaa ja Ilves on paras”, tyttö 9v

”Koska Ilveksen vihree on paras väri kaikista ja meillä on niin hienot pelipaidat ja siskokin pelaa Ilveksessä”, poika 5v

”Koska se on kivaa! Saa olla kavereiden kanssa ja pelata niiden kanssa jalkapalloa”, poika 5v

4

5

”Ilves on mun lempijoukkue ja siellä on kiva pelata”, poika 5v

”Mää tykkään Ilveksestä. Haluaisin kyllä joskus pelata Tapparassa.”, poika 4v

”En vaihtaisi pois Ilveksestä. Ilveksessä on hyviä pelaajia ja hyviä kavereita”, tyttö 10v

6

7

”Koska Ilves on hyvä joukkue ja kaikki kaverit on siellä”, poika 9v

”On aikaa harrastaa muutakin, eikä harrastaminen ole liian tavoitteellista.”, tyttö 13v

”Ilves on paras, Ilves murisee!”, poika 3v

Futis-Liigan tavoitteena onkin antaa kaikille jalkapallosta kiinnostuneille junioreille ja vanhemmille mahdollisuus harrastaa lajia oman taitonsa ja halunsa mukaisesti joko pelaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana, huoltajana, tukijana tai muuna toimihenkilönä.

Futis-Liigan toiminnan pääperiaate on, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Harrastuksen kustannukset pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina ja toiminta perustuu pääsääntöisesti pelaajien vanhempien vapaaehtoistyöhön. Harrastukseen osallistuminen pyritään pitämään mahdollisimman helppona pelaajille sekä pelaajien perheille. Käytännössä tämä näkyy siten, että toiminta tuodaan lähikentille, ja muillekin harrastuksille annetaan tilaa.

Seura organisoi ja varmistaa toiminnalle olosuhteet ja muut toimintaedellytykset sekä on vapaaehtoistoiminnan tukena aluepäälliköiden, yhdyshenkilöiden sekä seuran päätoimisten aluevalmentajien ja muiden työntekijöiden toimesta. Seura tarjoaa maksuttoman koulutuksen kaikkiin toimenkuviin. Vuonna 2021 mukana oli 4070 Ilveksen ja noin 220 yhteistyöseurojen pelaajaa, eli yhteensä noin 4290 pelaajaa. Vapaaehtoisia toimihenkilöitä oli mukana 800.

IMG 7898 2

Kuva: Päivi Meduri