Euroopan jalkapalloliitto UEFA julkistaa tällä viikolla UEFA Grassroots Awardsin palkitut seurat. Ensimmäisenä valittiin 2022–2023 paras amatööriseura Euroopassa, Ilves!

UEFAn uutinen valinnasta ja upea video löytyy täältä: https://www.uefa.com/insideuefa/news/0280-17c02fbae885-b38b1295e6b9-1000–uefa-recognition-for-finnish-community-club-with-5-000-pl/?fbclid=IwAR3TahJVYkc7_ahgEBcJwRxhRiuhCyPE0XpROcAjQluUYYFviRHl5qkUoJE.

“Pistää nöyräksi. Tämä on todella merkittävä tunnustus seurallemme siitä pitkäaikaisesta työstä jota Ilveksessä ja tämän tunnustuksen yhteydessä erityisesti jalkapallojaostossa on tehty. Futis-Liiga on ollut tärkeä osa seuraamme jo pian 50 vuotta. Tämä palkinto on iso tunnustus myös kaikille Ilves-vapaaehtoisille vuosien varrelta. Tänäänkin Ilveksessä toimii noin 1100 vapaaehtoista, jotka mahdollistavat harraste-, kilpa- ja futsal-toiminnan yli 5000 pelaajalle Tampereella ja Tampereen ympäristökunnissa.

UEFA Grassroots Awards on osoitus siitä, että Ilveksen Futis-Liiga ja edustusjalkapallotoiminta ovat myös Euroopan tasolla merkittäviä. Olemme kiitollisia totta kai niin Euroopan jalkapalloliitto UEFAlle, yhteistyökumppaneille, kaikille meidän vapaaehtoisillemme, Suomen Palloliitolle, yhteistyöseuroille ja muille Tampereen seuroille joiden kanssa olemme yhdessä kehittäneet jalkapallon ja futsalin olosuhteita sekä myös Tampereen kaupungille. Tämä huomionosoitus onkin koko jalkapalloyhteisölle täällä Tampereella.

Kun töissä tai vapaaehtoistehtävässä on kiireistä tai muuten rankkaa, niin kannattaa kaivaa esimerkiksi upea UEFAn video esille. Silloin huomaat, että sinunkin työtäsi oikeasti arvostetaan. 

Onnittelut kaikille tästä hienosta tunnustuksesta”, Ilves jalkapallojaoston puheenjohtaja Heikki Tarvainen ja varapuheenjohtaja Ilona Pasma toteavat. 

”Olen todella ylpeä seurastani. Ilves on pelaajamäärältään Suomen suurin jalkapallo- ja futsalseura yli 5000 pelaajalla. Seuran jalkapallotoiminnassa on mukana yli tuhat vapaaehtoista, jotka ovat seuran toiminnan sydän. UEFA SROI -laskelman mukaan tuotamme vuosittain yli 31 miljoonan euron arvon yhteiskunnalle säästöinä terveyskuluissa, säästöinä sosiaalikuluissa ja -etuuksissa ja suorina taloudellisina säästöinä omistamiemme jalkapallo-olosuhteiden ja luomiemme työpaikkojen kautta.

Olemme ylpeitä pelaajapolustamme Futis-Liigasta Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kautta kansainvälisille kentille saakka. Kiitos palkinnosta kuuluu kaikille Ilves jalkapallon ja futsalin toimijoille!”, kommentoi Ilves jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen

Parhaan amatööriseuran kakkosijalle sijoittui ranskalainen Fontenilles FC ja kolmanneksi skotlantilainen Bo’ness United Community FC

UEFA Grassroots Awards -palkinnot jaetaan tänä vuonna seuraavissa kategorioissa: 

Best Amateur Club 

Best Professional Club 

Best Participation Initiative 

Best Disability Initiative 

Best Social Initiative 

UEFA Grassroots Awards -palkintoja on jaettu vuodesta 2010 alkaen ja Ilves on kolmas suomalainen seura, joka on voittanut palkinnon. Muut kaksi seuraa ovat HJS (2011) ja HJK (2018).