Ilves jalkapallon junioriedustusjoukkuetoiminta alkaa U8-ikäluokissa sekä tytöillä ja pojilla, jalkapallokaudella 2023-2024 kyseessä ovat 2016-syntyneet pelaajat.

Ilveksen junioriedustustoiminnan kasvatteja ovat mm. Huuhkajien ja Helmareiden pelaajat Naatan Skyttä, Diogo Tomas, Heidi Kollanen ja Nea Lehtola. Junioriedustustoiminta on ollut viime vuosina erittäin suosittua ja olemme joutuneet jättämään pelaajia aloittavassa ikäluokassa toiminnan ulkopuolelle. Nyt tavoitteena on tarjota mahdollisuus ympärivuotiseen laadukkaaseen toimintaan kaikille halukkaille. Laajennamme aloittavan ikäluokan pelaajapohjaa, tavoitteena on saada mukaan pojissa 120 pelaajaa (kaksi harjoitusryhmää) ja tytöissä 60 pelaajaa.

Poikien aloittavassa ikäluokassa tehdään merkittävä uudistus ja harjoitusryhmät jaetaan syntymäkuukauden mukaan alkuvuodesta syntyneiden harjoitusryhmään ja loppuvuodesta syntyneiden harjoitusryhmään. Useat tutkimukset ja Ilveksen aiemmat ikäluokat osoittavat, että loppuvuonna syntyneitä pelaajia on suhteellisesti vähemmän mukana toiminnassa. Nyt haluamme saada lisää loppuvuodesta syntyneitä mukaan toimintaan ja tarjota heille parhaan mahdollisen ympäristön kehittyä.

Tyttöjen ja poikien toimintaa johtaa seuran palkkaama ammattivalmentaja (U8-ikäluokan koordinaattori). Joukkueiden muu valmennustiimi ja taustaryhmä rakennetaan pääosin vapaaehtoisista valmentajista ja -toimihenkilöistä. U8-ikäluokan joukkueet harjoittelevat ympäri vuoden 3 kertaa viikossa Tampereen kentillä sekä pelaavat otteluita sarjoissa ja turnauksissa kausisuunnitelman mukaisesti. Myös useamman lajin harrastaminen onnistuu junioriedustustoiminnassa. Poikien viikkorytmi on alustavasti ma, ke, la ja tyttöjen ti, to ja su. 

Joukkueeseen ilmoittautuminen aukeaa 1.8. Pelaajat jatkavat normaalisti omassa Futis-Liigan/muun seuran joukkuetoiminnassa elo-syyskuun ajan. U8 junioriedustusjoukkuetoiminta käynnistyy syyskuussa tutustumisjaksolla, jonka aikana treenataan kerran viikossa ja valmistaudutaan joukkueiden kauden 2024 täysipainoiseen aloitukseen marraskuusta alkaen.

Toiminnan kulut

Ilves junioriedustustoiminnan kulut koostuvat kahdesta maksusta: seuralle maksettavasta toimintamaksusta ja joukkueelle maksettavasta joukkuemaksusta. Seuran toimintamaksulla katetaan muun muassa harjoitusvuorojen kenttäkulut, valmentajakulut, seuran fyysinen valmennus, koulutus, klinikkatoiminta, hallinnolliset kulut ja kotiturnausten järjestämiskustannukset. Joukkuemaksulla katetaan joukkuetoiminnasta syntyneitä juoksevia kuluja, kuten varusteet, pelitoiminnan turnauskulut, mahdolliset ruokailut, sarjapelien kenttäkulut, erotuomarimaksut sekä pelipassi ja vakuutus. Toimintamaksu U8-ikäluokissa on 790€ ja joukkuemaksu aloittavassa ikäluokassa on arviolta 400-700€ riippuen peli- ja turnaustapahtumien määrästä ja osallistumisesta. Kokonaiskustannukset ovat siis n. 1200-1500€ toimintakaudella (1.11.-30.10)

Ilmoittaudu mukaan P8 junioriedustustoimintaan https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoittautuminens?openform&s=n&id=70C4EE6F825797A8C22589F8002B9542

Ilmoittaudu mukaan T8 junioriedustustoimintaan https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoittautuminens?openform&s=n&id=917835024A0C3ABDC22589FE0033F3C2  

Katso poikien valmennuspäällikkö Jouko Turusen videotervehdys junioriedustustoiminnan U8-ikäluokkien toimintamallin uudistuksesta: