Futis-Liiga-kauden kuhina alkaa jo keväällä

Tiesitkö, että Ilveksen Futis-Liiga on Suomen suurin jalkapallon korttelisarja? Paraikaa kulisseissa valmistellaan jo 43. kauden toimintaa. Vaikka kaikki yli 3500 junioria 13 eri kaupunginosasta pääsevät pelaamaan vasta lumien sulettua, heräilevät lukuisat vapaaehtoiset Ilves-sydämet talviuniltaan jo alkuvuodesta mahdollistamaan uutta kautta. Moni heistä on ollut mukana pitkään, niin myös Länsi-Tampereen alueen aluepäällikkö Marianne Myllymaa.

Kuten monen muunkin aktiivin kohdalla, alkoi hänenkin tarinansa oman lapsen peleistä vuonna 2007. Tuolloin Lentävänniemessä pelanneen pojan äiti aloitti joukkueenjohtajana, siirtyi sitten Lentsun yhdyshenkilöksi ja edelleen lännen aluepäälliköksi, jossa menossa on neljäs kausi.

Varsinaista sitoutumista! Mikä on saanut Mariannen ja monet muut pysymään Futis-Liigan riveissä vuosikausia? ”Kyllä se on rakkaus lajiin, halu saattaa lapset ja nuoret järkevän harrastuksen pariin. Niin paljon on nuoria, jotka eivät harrasta mitään kodin ulkopuolella. Itselle tämä on myös vastapainoa päivätyölle ikäihmisten ja muistisairaiden kanssa. Samoin tämän myötä olen saanut valtavan määrän ystäviä, ja porukalla kaikki on mukavampaa”, Marianne selittää.

Lännen alueen erityispiirteeksi Myllymaa kuvaa juuri poikkeuksellisen kyvyn sitoutua toimintaan ja osallistua erilaisiin Ilves-henkisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Osa vuosia valmentaneista aktiiveista koutsaa kahtakin porukkaa, mikä toisaalta tuo myös oman haasteensa silloin, kun joku joutuu harrastuksestaan luopumaan. Niin ollen myös vapaaehtoisille ja talkoolaisille on jatkuva tarve. Ammattivalmentaja ei toki tarvitse olla, vaan seura järjestää koulutuksia niin valmentajille kuin joukkueenjohtajille. Luotsien lisäksi tarvitaan muun muassa yhdyshenkilöitä joukkueiden ja seuran välille sekä talkoolaisia tapahtumiin.

”Toiminta Futis-Liigassa ei toimi ilman vapaaehtoisia. Siksi toivon tiettyä sitoutuneisuutta toimintaan ja tietysti halua tehdä nuorten kanssa töitä. Tavoitteena olisi löytää joka joukkueeseen useampi toimija. On ymmärrettävä, että elämäntilanteet ovat toimijoilla erilaisia. On reissutöitä ja muita velvollisuuksia. Siksi väkeä tulisi olla riittävästi”, Myllymaa kertoo.

Tällä hetkellä alueella käydään tilannekatsausta yhdyshenkilöiden kanssa. Kunnolla kuhina ja puhelinsoittorumba alkaa, kun rekisteri toimintaan aukeaa 7.3. Viimeistään siitä alkaa myös junioreiden malttamaton odotus pelikentille – viime kaudella pelaajia oli yli 700 lännen alueella. Läntinen alue onkin kasvanut vuosien saatossa, mihin liittyy myös lapsiperheiden löytäminen Tesoman alueelle, Lentävänniemeen ja Siivikkalaan.

Mikä on siis ensimmäinen askel, jos haluaa liittyä alati kasvavaan perheeseen? ”Ensimmäinen steppi on käydä tsekkaamassa Ilves Futis-Liigan nettisivut. Sieltä löytyvät yhteystiedot kaupunginosittain. Soittoa aluepäällikölle tai oman kaupunginosan yhdyshenkilölle, niin saa tietoa siitä, missä joukkueissa apuja tarvitaan!”, Marianne vinkkaa.

 

www.ilvesfutisliiga.fi

Alue ja kaupunginosajako

https://www.ilvesfutisliiga.fi/74