Päivi Meduri

Aloitetaan kliseellä, eli miltä tuntuu?

”Mukavalta tuntuu! Tottahan tällaisesta huomionosoituksesta tulee hyvä mieli, kun saa konkreettista kiitosta ja tunnustusta tekemästään vapaaehtoistyöstä.”

Mikä on nykyinen roolisi vapaaehtoistyössä?

”Nykyisin toimin Etelän aluepäällikkönä ja puuhastelen myös jonkin verran Pirkkalan kaupunginosajoukkueiden taustalla.”

Kuinka kauan olet ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa ja miten päädyit alkujaan mukaan?

”Tuleva kausi on viides Futis-Liiga kauteni. Menin Futis-Liiga -kauden alussa, vuonna 2016 silloin 5-vuotiaan poikani kanssa Pirkkalassa Nuolialan kentän laidalle, jossa yhdyshenkilö rekrytoi vanhempien joukosta vapaaehtoisia. Nostin käteni pystyyn ja lupauduin mukaan. Ajattelin, että kun kuljetan lasta treeneihin ja seisoskelen kentän laidalla, niin voisin samalla tehdä jotain joukkueen hyväksi. Samalla tulin luvanneeksi miehenikin mukaan. Aloitin joukkueenjohtajana poikani joukkueessa ja mies valmentajana. Samalla aloitimme myös pari vuotta vanhemman tyttäremme joukkueessa jojona ja valmentajana, kun tytärkin aloitteli ensimmäistä kesäänsä Futis-Liigassa.”

Mitä kaikkea olet ehtinyt tekemään vapaaehtoisurasi aikana?

”Ensimmäisenä kesänä tein jojon hommia kahdessa joukkueessa ja auttelin treeneissä valmentajia. Seuraavana kesänä aloitimme mieheni kanssa jojo- ja valkkutehtävien lisäksi Pirkkalan yhdyshenkilöinä. Kävin silloisen E-tason valmentajakurssin ja uskaltauduin ilmoittautuman myös apuvalmentajaksi. Samoissa hommissa meni seuraavakin kesä. Tämän vuoden alussa aloitin Etelän aluepäällikkönä.”

Paras homma vapaaehtoistehtävissä?

”Mukavimmilta hommilta tuntuvat varmaankin ne, jotka koen osaavani parhaiten. Tykkään organisoida, ratkoa ongelmia ja hoitaa viestintää. Valokuvaan mielelläni ja suunnittelen postauksia someen. Lapsilta saatu palaute on välitöntä ja siksi heidän kanssaan on hauska touhuta. Joka vuosi on tosi mukavaa seurata porukan ryhmäytymistä ja tsemppihenkeä. Futis-Liiga organisaatiossa vapaaehtoisten arvostus näkyy. Vapaaehtoisten ajatuksia kuunnellaan ja ne otetaan huomioon toimintaa suunnitellessa ja kehittäessä. On ollut kiva päästä esittämään ideoita ja sitä kautta osaltaan kehittämään toimintaa.”

Miksi kannattaa lähteä mukaan, kenelle suosittelisit?

”Futis-Liigan vapaaehtoistoiminta sopii melkeinpä kenelle tahansa. On hyvä muistaa, että vapaaehtoistyötä tehdään aina vapaaehtoisen taidoilla. Tyypillisesti vapaaehtoiset ovat pelaavien lasten vanhempia, mutta toki joukossa on muitakin. Rooleja on monia, eikä jalkapallotaustaa tarvita. Ilveksen seuratoiminnassa on poikkeuksellisen hyvä henki. Siksi vapaaehtoistyö tuntuu kivalta ja sitä haluaa tehdä vuodesta toiseen. Kortteliliigatoiminta on rentoa ja iloista touhua.”

Mikä on oma suhteesi jalkapalloon, oletko pelannut tai pelaatko itse?

”Minulla ei ole minkäänlaista jalkapallotaustaa koulun liikuntatunteja lukuun ottamatta. Muistan, että olisin halunnut lapsena pelata jalkapalloa, mutta siihen ei ollut pienellä paikkakunnalla mahdollisuutta. Futis-Liigassa harrastustoimintaa on tarjolla myös aikuisille. Päädyin itsekin kokeilemaan futista ja olin toissa kesänä mukana naisten Lady-Futiksessa. Viime kesänä treeniaikataulut eivät ihan natsanneet ja futiskausi jäi minulta väliin. Nappikset odottavat kuitenkin hyvin sisäänajettuina tulevia kesiä.”

Seuraatko lajia muuten kuin Ilveksen osalta?

”Tykkään kyllä katsella futista, mutta telkkarista tulee katsottua lähinnä vain EM- ja MM-kisat. Tammelassa käymme kesällä katsomassa perheen kanssa Ilveksen pelejä.”

Terveisiä ihmisille sosiaaliseen eristäytymiseen?

”Noudattakaa kuuliaisesti viranomaisten ohjeistuksia ja ottakaa fyysistä etäisyyttä. Ulkoilkaa mahdollisimman paljon ja olkaa läsnä läheisillenne!”

Onnea Kuukauden vapaaehtoiselle!