Ilveksen nuorimpien poikien ja tyttöjen valmennuskoordinaattorina tällä hetkellä toimiva Otso Korhonen on uusi poikien U8-U9-ikäluokkien päävalmentaja!

Otson vastuualueelle kuuluvat näin ollen nyt syksyllä aloittava 2016-syntyneiden ikäluokka sekä 2015-syntyneiden junioriedustusjoukkue.

Viime viikolla uutisoimme Eeva Veijolan olevan uusi U8-U9-tyttöjen päävalmentaja ja Eeva pääsi kertomaan kuulumisiaan. Nyt samankaltaiseen Ilves-grilliin istutettiin myös Otso.

 

Kerrohan kärkeen, että mikä on miehiään Otso Korhonen?

”Olen 25-vuotias, kohta vuoden Tampereella asunut Ilveksen ammattivalmentaja. Olen alun perin lähtöisin Savon sydämestä Kuopiosta.”

Onneksi olkoon tosiaan uudesta pestistä, miltä nyt tuntuu?

”Kiitos, oikein hyvältä! Mielestäni siirtymä valmennuskoordinaattorista U8-U9-poikien päävalmentajaksi on hyvää jatkumoa työlle, joka aloitettiin vuosi sitten. Odotan jo innolla ensi kautta, mutta sitä ennen nykyinen kausi täytyy hoitaa kunnialla loppuun asti niin hyvin kuin mahdollista. On ollut hienoa olla mukana Ilveksen toiminnassa viime vuodesta lähtien.”

Kerropas sitten, että mitä muuta kuuluu?

”Tällä hetkellä minulle kuuluu aivan hyvää, kausi on ollut pitkä, mutta samalla todella antoisa. Arki rullaa varsin mukavasti, joten kaikki hyvin.”

Aloitit Ilveksessä viime vuoden loppupuolella, miten aika Ilveksen parissa ja Tampereella on sujunut?

”Aika Ilveksessä on mennyt todella nopeasti ja hyvin. Ensimmäinen vuosi seurassa on ollut varsin mielenkiintoinen ja joka päivä olen oppinut uutta. Olen ollut onnekas, kuinka hienojen pelaajien, valmennustiimien ja työntekijöiden kanssa olen saanut toimia viimeisen vuoden ajan. Vanhempia ja vapaaehtoisia unohtamatta.

Tampereella aika on kulunut muuten pitkälti kaverien ja omien harrastuksien parissa. Nyt kun opinnot vielä alkoivat niin vapaapäivät ovat pitkälti pyhitetty kouluhommille.”

Kerrotko muistin virkistykseksi omasta valmentaja- ja pelaajataustastasi? Oletko jatkanut pelihommia Mansessa?

”Oma pelaajatausta on vahvasti keltamusta eli olen pelannut KuPS:ssa kaikki kilpajoukkueet läpi aina edustusjoukkueen porteille asti. Muutettuani Rovaniemelle opintojen perässä aloitin valmentamaan RoPS:n juniori-ikäluokkia pääsääntöisisesti alle 9-vuotiaita ja viimeisellä kaudella ennen muuttoa Tampereelle hiukan vanhempia. Olen lisäksi työskennellyt aikaisemmin Rovaniemellä ollessani Lapin urheiluakatemiassa yläkouluvaiheen vastuuvalmentajana poikien puolella.

Valmentajakoulutuksista minulla on UEFA C -lisenssi ja tällä hetkellä olen mukana Eerikkilässä järjestettävässä Ekkono-koulutuksessa. Taustaltani olen Liikunnanohjaaja (AMK) ja nyt syksyllä aloitin Jyväskylän yliopistossa opinnot liikuntapedagogiikan maisterikoulutusohjelmassa.

Tällä hetkellä en pelaa ollenkaan millään tasolla. Koen, että olen vielä niin kilpailuhenkinen, että niin sanottu ’höntsääminen’ ei onnistu. Arki on muutenkin täysi työn ja opintojen yhteensovittamisen takia.”

Millainen meininki teillä on nuorimpien poikien joukkueissa? Sinulla on ehkä oma lehmä ojassa, mutta miksi valmentajan mielestä kannattaa lähteä mukaan junnuedariin?

”Meillä on nuorimpien poikien joukkueissa todella hyvä tekemisen meininki ja pojista oikein huokuu harjoituksissa kuinka kivaa heillä on. Olemme onnistuneet luomaan harjoituksiin turvallisen ilmapiirin, jossa tuemme ja kannustamme pelaajia aina parhaimpaansa. Jokainen pelaaja saa olla treeneissä oma valloittava itsensä. Meillä on myös todella hyvät valmennustiimit ja taustahenkilöt, joten mikäs tässä ollessa.

Mielestäni pelaajan ja valmentajan kannattaa lähteä mukaan junnuedariin, jos haluaa tulla osaksi huippuyhteisöä, jossa asioita tehdään aina täysillä ja laadukkaasti kuitenkin pilke silmäkulmassa. Haluamme kasvattaa pelaajia, jotka oppivat kasvamaan liikunnallisen elämäntyyliin ja liikunnan avulla. Parasta on se, kun puhallamme yhteen hiileen meille tärkeiden asioiden eteen ja näemme samalla, että pelaajamme menevät eteenpäin!”

Loppuun vapaa sana, anna paukkua ihan vapaasti!

”Haluaisin loppuun kiittää jokaista joukkuetta, keiden kanssa olen saanut tehdä töitä ensimmäisenä Ilves vuotenani. Matka ei ole ollut aina helpoin, mutta on ollut ihailtavaa katsoa jokaisen vapaaehtoisen heittäytymistä pelaajien eteen joka päivä! Teette arvokasta työtä.

 

Valmennuspäällikön valikoidut

Ilveksen poikien valmennuspäällikkö Jouko Turunen on ollut erittäin tyytyväinen Korhosen työpanokseen ja jakaa samalla kiitoksia myös muille tekijöille.

Olen ollut todella tyytyväinen Otson panokseen kauden aikana. Otso on tervepäinen, ahkera kaveri ja intohimoinen kehittämään itseään sekä pelaajia. Ennen kaikkea Otso on joukkuepelaaja ja sopii siten ihmisenä hyvin Ilvekseen. Lisäksi Otson opinnot liikunta-alalta tukevat valmennusta hyvin.

Ikäluokkien käynnistäminen junioriedustuksessa on todella tärkeä tehtävä. Isoin juttu on saada pelaajien liekki ja rakkaus futikseen syttymään sekä saada opetettua pelaajille oikeanlainen jämäkkä, mutta positiivinen toimintakulttuuri joukkueessa. Usein hyvällä ikäluokan käynnistyksellä on pitkäkantoiset positiiviset seuraukset.

Nuorimmissa ikäluokissa vaaditaan myös suurta kärsivällisyyttä ja uskoa valmennusprosessiin, koska pelaajat ovat vielä täysin eri kehityksen vaiheissa eikä toiminnan laatua voi oikein mitata otteluiden tuloksista. Hyvä toiminta nuorimmissa ikäluokissa realisoituu usein vasta vuosien viiveellä, kun meillä siirtyy 11v11-vaiheeseen urheilullisia, oppimiskykyisiä, taitavia ja peruspelaamisen konseptit hallitsevia pelaajia.

Iso kiitos myös samalla kaikille vapaaehtoisille koutseille Otson valmennustiimeissä, jotka ovat tehneet intohimoisesti hommia pelaajien kehittymisen eteen. Koulutetut ja osaavat vapaaehtoiset on Ilveksen toiminnan yksi suuria vahvuuksia.

Erityinen hatunnosto Ukko Lehdolle, joka on tehnyt ison ja hienon työn tällä kaudella aloittaneen P2015-junioriedustuksen vastuuvalmentajana.

 

2016-syntyneiden poikien junioriedustukseen voi hakea tätä kautta: https://bit.ly/ilves2016pojat.

2015-syntyneet pojat voivat puolestaan hakeutua mukaan täältä: https://bit.ly/ilves20112015.