Ilves Futis-Liigan tuleva johtaja on Pekka Huikuri. Alun perin Joensuusta lähtöisin oleva Pekka on tehnyt jo pitkän uran urheiluseuratyössä, sillä hän on toiminut jääkiekon puolella valmennuspäällikkönä muun muassa KooKoossa ja Savonlinnan Pallokerhossa. Ilves Futis-Liigan parissa Pekka on toiminut valmentajana neljän kauden ajan Keskikaupungin 2013-syntyneiden poikien joukkueessa.

Pekka siirtyy Ilveksen verkkareihin turvallisuusalalta ja Securitakselta, jossa hän on toiminut Securitas Mobilen Etelä-Pirkanmaan esimiehenä. Hän aloittaa työt Ilveksessä maanantaina 14. päivä maaliskuuta nykyisen johtajan Risto ”Rike” Valkealan opissa. Rike jää virallisesti eläkkeelle vuoden 2023 alusta ja Futis-Liigan kausi 2023 tuleekin olemaan ensimmäinen, josta Pekka on vastuussa.

Uusi johtaja saa työparikseen vanhan tutun, sillä Henri ”Henkka” Karhusesta tulee samalla Ilves Futis-Liigan uusi kehityspäällikkö ja hän tuleekin toimimaan tiiviissä yhteistyössä Pekan kanssa. Pekka odottaa innokkain mielin työskentelyä niin kehityspäällikön kuin muidenkin Futis-Liigan toimijoiden kanssa.

”On todella onnellinen ja erittäin innostunut fiilis. Odotan, että pääsen töihin ja tutustumaan ihmisiin. Paljon kun on toiminnassa vapaaehtoistekijöitä, niin on myös paljon erilaisia tekijöitä, niin odotan innolla. Luonteeltani olen kuitenkin iloinen ja sosiaalinen!

Ainakin Suomessa ja urheiluseuratoiminnassa on ihan ennennäkemätön tilanne, että pitkäaikainen tekijä jää kouluttamaan uuden tekijän työhön. Rikeähän nyt on ihan mahdoton korvata ja se ei ole minunkaan tavoitteenani, mutta tahdon olla oman persoonani ja luonteeni kautta kehittämässä toimintaa eteenpäin.”

Omilla vahvuuksilla eteenpäin

Pekka opettelee Futis-Liigan mutkaisia koukeroita loppuvuoden ajan Riken sekä Henkan opissa ja vastaa kauden 2023 Ilves Futis-Liigan suunnittelusta Henkan kanssa. Minkälaisena futisliigalaiset sitten näkevät tulevan johtajan, mitkä asiat hän itse näkee omina vahvuuksinaan?

”Pidän omina vahvuuksinani, sitä että tulen erilaisten ihmisten kanssa toimeen ja pystyn työskentelemään eri ihmisten kanssa. Olen avoin, rehellinen ja reilu, uskon vahvasti siihen, että kun ihmiset puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä, niin se johtaa parempaan, verrattuna siihen kuin että kierrellään ja kaarrellaan.

Sen lasken myös vahvuudekseni, että minulla on pitkä kokemus urheiluseuratyöstä, joten omalla tavallani tiedän, että mihin olen tulossa, vaikka Ilveksen toimintatavat eivät tietenkään kaikki ole tuttuja sinänsä. Neljä vuotta Ilves Futis-Liigassa olleena, niin tämä ei kuitenkaan ole täysin hyppy tuntemattomaan. Aivan varmasti tulee paljon uutta, tietyissä asioissa, mitä ei ole tarvinnut aiemmin miettiä valmentajan roolissa ollessa. Mutta uskon, että se varmasti helpottaa, että olen ollut toiminnassa jo mukana.

Sydämen asia minulle on harrasteliikunta, Ilves Futis-Liigakin tavoittaa niin paljon lapsia ja nuoria. Lasten kautta toiminta taas tavoittaa aika paljon ihmisiä, vanhempia, isovanhempia ja kaikkia muita. Onhan se ihan järjettömän iso juttu.”

Futis-Liigan idea ja toiminta on siis tulevalle johtajalle tuttua. Matalan kynnyksen kortteliliigatoiminta liikuttaa tuhansia lapsia ja nuoria kuin myös vanhempiakin pelaajia ja koko perheitä kauden aikana.

”Konsepti on niin mahtava ja se toimii hienosti, että eihän siinä tarvitse periaatteessa muuttaa mitään. Minulla on nyt loppuvuosi aikaa opetella, että miten Rike ja Henkka on tehnyt asioita ja miettiä, että mitä tekisin mahdollisesti eri tavalla, kun tulen ulkopuolelta ja näen asioita eri tavalla. Heillä on se rutiini siihen hommaan ja se on totta kai ymmärrettävää, kun ovat pitkään tätä pyörittäneet.

Futis-Liigan toimintaan on kaikkien helppo tulla, kun toiminta tapahtuu lähikentillä. Hinta-laatusuhde on kunnossa, tapahtumia on paljon, toiminta on todella hauskaa ja motivoivaa sekä sitä voi harrastaa pitkään Futis-Liigankin parissa. Eikä Futis-Liiga myöskään sulje pois muita urheiluharrastuksia tai harrastuksia ylipäätään, kuten vaikkapa musiikkia, vaan näitäkin asioita pystyy harrastamaan kuitenkin siinä samalla. Jokainen voi päättää, että millä ehdoilla harrastaa ja se tekeekin tästä koko jutusta ihan mahtavan.”

Lämpimästi tervetuloa töihin, Pekka!

Hakuprosessi

Futis-Liigan uuden johtajan rekrytointiprosessissa oli mukana 14 hakijaa, joita kaikkia haastateltiin tunnin ajan etänä, Teamsin välityksellä. Hakijoista neljä valittiin toiselle haastattelukierrokselle, jota varten heille annettiin ennakkotehtävä. Kaikille hakijoille ilmoitettiin henkilökohtaisesti, pääsivätkö he jatkoon prosessissa vai eivät.

Toisen kierroksen haastattelut pidettiin paikan päällä. Hakijoilla oli 15 minuuttia aikaa esitellä ennakkotehtävään valmistelemiaan materiaaleja, jonka jälkeen hakijat saivat vastailla haastattelijoiden entistä tiukempiin kysymyksiin. Näistä neljästä hakijasta valinta kohdistui lopulta Pekka Huikuriin.

Kiitoksia kaikille Futis-Liigan johtajaksi hakeneille, kilpailu paikasta oli todella kovatasoista ja hakijoiden joukossa oli useita potentiaalisia tekijöitä muihin rooleihin Suomen suurimpaan kortteliliigaan.

Pekka2

Futis-Liigan tuleva johtaja aloittaa työt 14. maaliskuuta. Tervetuloa, Pekka!