Naatan Skyttä palaa Pikkuhuuhkajien kanssa Ratinaan lokakuussa! Kuva: Jimi Soinila.

Uutinen on Palloliiton sivuilta.

Pikkuhuuhkajat pelaa seuraavan kotiottelunsa EM-karsinnoissa Tampereella ja Ratinan stadionilla! Ottelu pelataan 12. lokakuuta ja vastassa on Itävalta.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2000- ja myöhemmin syntyneet) pelaa EM-karsintojen seuraavan kotiottelunsa Tampereella Ratinan stadionilla. Pikkuhuuhkajat kohtaa Itävallan tiistaina 12. lokakuuta kello 18:30.

Ratina toimi Helsingin Olympiastadionin remontin aikana Huuhkajien kotipesänä, ja A-maajoukkue menestyi Tampereella erittäin hyvin. Pikkuhuuhkajille stadion ei ole viime vuosilta niinkään tuttu – edellisen kerran alle 21-vuotiaat pelasivat Ratinassa syyskuussa 2013, jolloin tuloksena oli 1-1-tasapeli Englannin kanssa. Tuolloin katsomossa oli yli 4 000 silmäparia.

– Haluamme saada kotipelit sellaisiin kaupunkeihin, joissa ihmiset innostuvat Pikkuhuuhkajista. Itävalta on kova vastus, ja tarvitsemme yleisön tukea saadaksemme mahdollisimman hyvän tuloksen. Oulussa Kroatia-otteluun saapui lähes 3 000 katsojaa, ja oletan, että tamperelaisia tulee lehtereille ainakin yhtä paljon, päävalmentaja Juha Malinen sanoo.

– Tamperelaisia kiinnostaa varmasti, mitä Naatan Skytälle sekä Eetu Mömmölle kuuluu – lisäksi meillä on paljon muitakin mielenkiintoisia pelaajia. Näytimme jo Kroatiaa vastaan, että tässä joukkueessa on runsaasti potentiaalia. Lupaamme järjestää sellaisen jalkapallotapahtuman, että paikalle kannattaa tulla.

Syyskuun EM-karsinta-avauksen Viro-voitossa osunut Mömmö palaa Tampereelle ja Ratinaan hyvillä fiiliksillä. C-juniori-ikäisenä TPV:n värit Ilveksen keltavihreään vaihtanut Mömmö siirtyi muutama viikko sitten italialaisseura Lecceen, ja paluu tutulle stadionille tulee mukavan pian.

– Suomessa on hienoa pelata maaotteluita aina, ja se on erityistä nyt, kun pääsen palaamaan kotiin. Olen kokenut Ratinassa hienoja hetkiä, joista päällimmäisenä tulee mieleen voittomaalini heinäkuun Pirkanmaan derbyssä. Voitto monen tuhannen ihmisen edessä on hieno muisto.

Pikkuhuuhkajien syyskuun maaotteluihin nimettiin nykyisistä Ilves-pelaajista Rasmus Leislahti sekä Mikael Almén, joka joutui jättämään leirin kesken loukkaantumisen takia. Kaksikon lisäksi Malisen mainitsemalla Skytällä on todella vahva Ilves-tausta, sillä hän kulki läpi koko seuran pelaajapolun ennen siirtymistään ranskalaiseen Toulouseen.

– Tampere on minulle paras mahdollinen paikka pelata maaottelu, ja odotan peliä innolla. Edellinen pelini Ratinassa on viime kauden vika matsimme Ilveksen kanssa – se oli meiltä tosi hyvä ottelu ja tein maalin, joten sieltä on hyvät muistot, Skyttä kertoo.

– Kroatia-tappio jäi vähän harmittamaan, kun tarjolla oli paljon enemmän. Kolme pistettä syyskuun otteluista oli kuitenkin ihan ok avaus karsinnoille, ja siitä on hyvä jatkaa. Lokakuussa lähdemme hakemaan täyttä kuutta pistettä.

Ottelun lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin. Peli näkyy muiden Pikkuhuuhkajien EM-karsintaotteluiden tapaan suorana Yle Areenassa.