Pipsa juhlisti viime kaudella maalia 90-vuotisjuhlaottelussa HPS:ää vastaan. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves Futis-Liigassa, Siivikkalan kaupunginosajoukkueessa ensiaskeleensa jalkapallon parissa ottanut Pipsa Saarilahti aloitti syksyllä toimimaan Ilves jalkapallon tyttö- ja naistoiminnan lähettiläänä. Ilveksen pelaajapolun läpikäyneellä laiturilla käynnistyi seuran edustusjoukkueessa jo kuudes kausi. Pipsa kantaa myös joukkueen kymppipaitaa.

Seuran tyttö- ja naistoiminnan lähettilään rooli on nyt voimissaan toista kautta putkeen ja kyseessä on Pipsan ensimmäinen kausi tehtävässä. Lähettilään tehtävänä on nostaa naisfutiksen näkyvyyttä koko Pirkanmaan maakunnassa sekä tuoda aikuisten edustusjoukkuetta ja junioreita lähemmäksi toisiaan. Tämäkin on eräänlainen askel Ilves-pelaajapolun vahvistamisessa.

”Työskentely omassa uudessa roolissa on lähtenyt hyvin käyntiin ja olen päässyt tutustumaan erilaisiin uusiin työtehtäviin. Toki futiksen kuumin kausi on vielä edessä ja odotan innolla vierailuja niin junioriedustusjoukkueisiin kun Futis-Liigaankin, kun sieltä se omakin pelaajaura on aikoinaan alkanut.”

Pipsa toimii talvilomaviikolla 9 järjestettävällä Hiihtoloman Futisleirillä yhtenä vastuuohjaajista, yhdessä poikien leiristä vastaavan, Ilveksen D-poikien päävalmentaja Aleksi Piiraisen ja maalivahtileiristä vastaavan Marko Pirilän kanssa. Futisleirille on ilmoittautunut hieno määrä pelaajia ja varsinkin tyttöpelaajien määrä on ollut kasvussa edellisiin talviloman leireihin verrattuna, mikä on ollut hyvä nähdä.

”Fiilikset leiristä ovat odottavat. On hienoa päästä näkemään innostuneita futareita ja opettamaan heille uusia taitoja. Olen toiminut valmentajana leireillä ennenkin, mutta vastuuohjaajan rooli on uusi mielenkiintoinen tehtävä itselle. Onneksi mukana on ammattitaitoisia ja kokeneita valmentajia, joilta olen jo nyt saanut hyviä vinkkejä.”

Tyttö- ja naistoiminnan lähettiläs toimii eräänlaisena linkkinä edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä. Seurakulttuuria halutaan kehittää monella eri rintamalla; edustusjoukkueen pelaajia nähdään eri leireillä ja pelitapahtumissa, pelaajat tekevät vierailuja juniorijoukkueiden treeneihin moikkaamaan junioreita ja kutsuvat heitä Kansallisen Liigan otteluihin Kauppiin. Itse ottelutapahtumat ovatkin luonnollisesti isossa roolissa koko seurakulttuurin kehittämisessä, niin naisten kuin miestenkin edustusjoukkueen osalta.

”Alkaneella kaudella edustusjoukkue tulee varmasti näkymään junioreiden arjessa enemmän kuin ennen. Ohjelmassa on mm. käydä kannustamassa Futis-Liigan pelaajia Ilves-kentällä. Myös jokainen edustusjoukkueen pelaaja käy henkilökohtaisesti kutsumassa oman kummijoukkueensa Kauppiin kannustamaan.

Meillä on sekä seurana että joukkueena isot tavoitteet kaudelle 2022, joten nyt jos koskaan kannattaa kaikkien tulla Kauppiin katsomaan pelejä!”

Naisten edustusjoukkueen kummijoukkueet jakautuvat kaudella 2022 seuraavanlaisesti:

Ilves B-tytöt & TFA: Laura Laurikainen (kapteeni), Emmaliina Tulkki

C-tytöt: Silja Tuominen, Patricia Bohui

D13-tytöt: Anna Olmala (varakapteeni), Loviisa Helminen

D12-tytöt: Lotta Lähteenmäki, Heta Olmala

E11-tytöt: Jenni Kantanen, Nella Kettunen

E10-tytöt: Hilkka Koskinen, Pessia Purhonen

F9-tytöt: Pipsa Saarilahti (tyttö- ja naistoiminnan seuralähettiläs), Meri Hämäläinen

F8-tytöt: Joanna Simola, Sofia Määttä

Taitokoulu 2 (2015-syntyneet): Saana Tuomala (varakapteeni), Tuuli Viinikka & Roosa Karppinen

Taitokoulu 1 (2016-syntyneet): Saana Tuomala, Tuuli Viinikka & Roosa Karppinen

Ilves Futis-Liiga: Pipsa Saarilahti, Aino Rasinen, Noora Hämäläinen, Armi Heikkilä, Sofia Laine & Nelli Hautamäki

Naisten edustusjoukkueen sarjakausi Kansallisessa Liigassa alkaa 26. maaliskuuta vierasottelulla Kuopiossa. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 2. huhtikuuta, kun Kaupin urheilupuistoon saapuu vieraaksi FC Honka. Tutustu otteluohjelmaan ja merkitse päivät kalenteriin: https://ilvesedustus.fi/ottelut-kansallinen-liiga/!