Helmikuun 2022 Ilves jalkapallon Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ilves Futis-Liigassa Tesoman kaupunginosassa toimiva Pauli Stenlund! Paulia kehutaan toimeliaaksi vapaaehtoiseksi, joka tekee hommia pyyteettömästi. Pauli saa itselleen Kuukauden vapaaehtoisen ominaisuudessa aikuisten edustusjoukkueiden kausikortit.

Onnittelut Pauli! Kerro näin kärkeen, että kuka olet ja mitä teet? Niin Ilveksen vapaaehtoisena kuin ”oikeassakin” elämässä, jos tahdot!

”Olen Pauli Stenlund ja asun Tampereen Tesomalla. Töissä olen IT-alalla ja olen kahden nuoren pojan isä. Viime vuodet olen toiminut valmennushommissa molempien poikien Futis-Liigan joukkueissa.”

Mitä kaikkea olet Ilves-vapaaehtoisena ehtinyt tekemään vuosien varrella? Kuinka innostuit lähtemään toimintaan mukaan? 

”Aivan ensimmäisen kosketuksen Ilveksen toimintaan tuli itseasiassa salibandystä varmaan 2016 tai 2017, jolloin toimin huoltajana vanhemman pojan joukkueessa. Futis-Liigassa olen ollut useamman vuoden mukana valmentamassa.”

Mitä vapaaehtoistoiminta antaa sinulle henkilökohtaisesti? 

”Vapaaehtoistyö Ilveksessä antaa hyvää vastapainoa työlle. Töissä yleensä tulee istuttua sisällä 8h ja poikien reeneissä pääsee pihalle nauttimaan ulkoilman kaikista muodoista. Viimeistään siinä työpäivän saa nollattua. Tietysti on hienoa nähdä, kuinka nuoret nauttii jalkapallon harjoittelusta ja pelaamisesta.”

Myös Kuukauden vapaaehtoiseksi viime vuonna valittu Yrjölän Niina sanoi sinusta seuraavanlaisesti: ”Haluaisin kuitenkin nostaa sellaisen ihmisen esille, joka ei pidä itsestään meteliä ja tekee pyyteettömästi. Ja löytynee vielä vanhan ajan talkoohenkeä; silloin kun minä sain hoidettavakseni Ilves/2:n pallopojat, niin Pauli useamman kerran toi oman poikansa pallopojaksi, eikä niitä innokkaita ollut jonoksi asti.”

 Allekirjoitatko Niinan sanomiset, miltä tällaiset kehut ja sanat tuntuvat? 

”Tuntuu hyvältä ja lämmittää mieltä. On hienoa huomata, että Ilveksessä arvostetaan kaikkia. Ilves/2:n pallopoikakeikat poikien kanssa oli hienoja… Pääsi itse seuraamaan peliä todella läheltä ja pojat seurasivat vielä lähempää. Keikan jälkeen pojat yleensä kyselivät, koska pääsee uudestaan!”

Futis-Liigan uusi kausi alkaa huhtikuussa ja vapaaehtoiset ovat taas todella tärkeässä roolissa, niin kuin aivan jokaisella kaudella. Miksi sinun mielestäsi kannattaa lähteä mukaan varsinkin Ilves Futis-Liigan toimintaan? 

”Futis-Liigan toimintaan kannattaa lähteä mukaan ihan senkin vuoksi, että se on oikeasti mukavaa touhua eikä sitä tarvitse tehdä ’pipa kireällä’. Reeneissä huomaa, että nuoret ovat oikeasti fiksuja ja osaavat myös käyttäytyä. Henkilökohtaisesti ei ole kertaakaan tarvinnut katua mukaan lähtemistä, ainoastaan vuoden 2020 kesä harmittaa, koska jätin sen väliin.”

Minkälaista jalkapallokesää odotat vuodelta 2022, onko suuria suunnitelmia esimerkiksi pelireissujen tai pelien suhteen?

”Mielenkiinnolla odotan tulevaa kesää, koska vanhempi poika siirtyy pelaamaan isolle kentälle ja nuorempi puolikkaalle. Kyllä varmasti tänäkin vuonna pyrin olemaan mukana molempien poikien kaikissa mahdollisissa peleissä ja turnauksissa. Ja tietysti Ratinan Stadionille pyrin pääsemään jokaiseen peliin!”

Onnittelut vielä Paulille!

Nykyaikaista Kuukauden vapaaehtoinen -juttusarjaa on tehty nyt kahden vuoden ajan, nykyisen juttusarjan ensimmäiseksi Kuukauden vapaaehtoiseksi valittiin helmikuussa 2020 Satu Huuhtanen.

Tutustu kaikkien Kuukauden vapaaehtoisten haastatteluihin kotisivuilla: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/!