Kuvassa Petri Ojala (Ilves ry:n puheenjohtaja 2009-2013) ja kunniapuheenjohtaja Aarne Honkavaara

Aarne Honkavaara
7.6.1924 Tampere – 22.3.2016 Tampere

Suomen vanhin MM-kisakiekkoilija Aarne Honkavaara on siirtynyt ikuisille jääkentille. 

H-ketjun keskushyökkääjänä mainetta niittänyt Aarne Honkavaara nousi ensimmäistä kertaa seuransa Ilveksen edustusjoukkueeseen jo 14-vuotiaana, mutta sodan tuulien pyyhkiessä yli maamme debyytti Mestaruussarjassa sai odottaa aina kaudelle 1943-44, jolloin 19-vuotias tulokaspelaaja avasi sarjapelinsä upeasti maalaamalla viidesti vastustajana olleen HSK:n maaliverkkoon.

Dynamo Honkavaaran tavaramerkki olikin maalinteko, jossa hän kehittyi maamme eturivin pelaajaksi.  Honkun maalikeskiarvo pelatuissa otteluissa on peräti 2,51 ja maajoukkuepelien saldo on myös vertaansa vailla hänen ammuttuaan 46 maalia pelaamissaan 47 maaottelussa.  Huippu-urheilijan ura katkesi tammikuun 2. päivänä 1953 Puolassa hänen murrettuaan vaikeasti sääriluunsa.  Aarne Honkavaara pelasi vielä satunnaisia otteluita loukkaantumisensa jälkeen auttaen seurajoukkuettaan Ilvestä tarvittaessa.  Viimeisen SM-sarjaottelunsa hän pelasi Kokkolassa Jymyä vastaan 6.1.1957. Leijonapaitaan Aarne pukeutui yksissä Olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa. Mestaruussarjassa Honkun tilille napsahti seitsemän kultaa, kaksi hopeaa ja kerran Suomen Cupin mestaruus.  

Pelaajauran jälkeen Aarne Honkavaara valmensi Ilvestä 10 kautta, maajoukkuetta kuusi vuotta ja kuuden vuoden ajan hän oli myös maajoukkueen johtotehtävissä.   Aarne Honkavaara loi uransa aikana ja sen päätyttyä uraa uurtavan tilastointimenetelmän Suomen jääkiekkoiluun.  Hän oli Suomen Jääkiekkoliiton liittohallituksen jäsen vuosina 1962-74.  Aarne Honkavaara on yksi kuudesta Suomen Jääkiekkomuseon perustajista, sen monivuotinen hallituksen jäsen ja järjestyksessään toinen puheenjohtaja vuosina 1983-96. Seuran kokouksen päätöksellä Ilves ry:n kunniapuheenjohtajaksi Aarne Honkavaara  kutsuttiin 12.12.2011.

Monipuolinen urheilija voitti nuorten seiväsmestaruuden yleisurheilussa, ja pelasi käsipalloa pääsarjatasolla Ilveksessä. Aktiiviuransa jälkeen Aarne Honkavaara toimi vuosia Tampereen Pyrinnön, Tampereen Uimaseuran ja koululiikunnan vastuunalaisissa tehtävissä.

Aarne Honkavaara on saanut liikuntaneuvoksen arvonimen ja vastaanotti Pro Urheilu-mitalin ensimmäisenä jääkiekkoilijana 2001 sekä Suomen Urheilugaalan myöntämän elämäntyö-palkinto Unon. Aarne Honkavaara on Suomen Jääkiekkomuseon perustajajäsen sekä Suomen Jääkiekkoleijona numero 10, Ilves on jäädyttänyt hänen pelinumeronsa 7 ja Jääkiekon SM-liiga on kunnioittanut hänen mittavaa uraansa nimeämällä Liigan Parhaan Maalintekijäpalkinnon Aarne Honkavaara -palkinnoksi.