Kauppiaspariskunta Kati ja Marko Vainikainen vaihtoivat vuonna 2009 Pirkkalan K-Citymarketista Turtolaan. Innokkaana jalkapallon ystävänä oli Marko jo Pirkkalassa ollessaan tukenut tamperelaista jalkapalloilua ja halusi ehdottomasti jatkaa tätä myös Turtolassa. ”Silloin 2009 puheilleni marssi innokaita miehiä Ilveksestä Toni Hevonkorven johdolla. He kertoivat suunnitelmistaan kehittää seuran junioritoimintaa ja samalla nostaa Ilveksen edustusjoukkue takaisin huipulle. Kuuntelin heitä tarkasti ja pidin kuulemastani. Näin tämä jo kymmenen vuotta kestänyt yhteistyö sai alkunsa. Heti alusta alkaen tuki suuntautui sekä edustusjoukkueelle että junioritoimintaan”, kauppias muistelee.

Kauppiaspariskunta Kati ja Marko Vainikainen

”On ollut erittäin hienoa seurata seuran toiminnan kehittymistä näiden vuosien aikana! Niin moni asia on mennyt isoja harppauksia eteenpäin. Edustusjoukkue on Veikkausliigassa ja kamppailee mitaleista joka kaudella ja junioripolku Ilveksessä on aivan huikea”, Marko innostuu. ”Itselleni ehkä sykähdyttävin muisto on nousu Kakkosesta Ykköseen. Upea voitto ÅIFK:sta täydellä Tammelan stadionilla. Sitä hetkeä ei voi unohtaa”, hän jatkaa.

Yhteistyö Ilveksen ja Citymarketin puolella on nimenomaan molemminpuolista, ei pelkästään taloudellista tukea yhteen suuntaan. K-Plussa-yhteistyö tarkoittaa sitä, että perhe rekisteröi omat plussakorttinsa järjestelmään. He saavat edelleen kaikki plussapisteet itselleen, mutta tämän lisäksi kauppias maksaa tukea seuran junioreille tehtyjen ostojen mukaan. Tämä tietysti kannustaa yhä useampia perheitä keskittämään ostoksensa Turtolan Citymarkettiin, jolloin myös kauppa saa lisää asiakkaita. Tässä yhteistyössä voittavat siis molemmat osapuolet. “Mielestäni nimenomaan juniorit ovat ne suurimmat voittajat. Tällä tuella pystytään pitämään kausimaksut alhaisempina, palkkaamaan ammattitaitoisia valmentajia eli mahdollistamaan mahdollisimman hyvä toimintaympäristö ilvesläiselle jalkapalloilijalle”, Marko pohtii.

sponssaa.pngRekisteröidy, keskitä ostoksesi, tuet Ilvestä! (klikkaa ohjekuva suuremmaksi)

”Me saamme näkyvyyttä junioreiden pelipaitojen sekä Tammelan stadionin mainosten kautta, joten kyllä tästä yhteistyöstä on ehdottomasti hyötyä myös meille”, kauppias vakuuttaa. ”Muutaman vuoden olemme myös järjestäneet Ilves-päiviä täällä kaupalla ja ne ovat aina olleet todella suosittuja. Nyt 6.4. on seuraava tapahtuma, joten merkatkaa kalentereihinne ja tulkaa ihmeessä paikan päälle viettämään mukavaa päivää.”

 

Ilves-päivinä Ilves vahvasti esillä kauppakeskuksessa

Ehdotuksia ja ideoita seura ja kauppias miettivät yhdessä koko ajan. Vaikka kausimaksuja onkin saatu tuen kautta laskettua, huolettaa kauppiasta vielä kuitenkin vähävaraisimpien perheiden lasten harrastamismahdollisuus. Samoin olosuhteet ympärivuotiseen harjoitteluun voisivat olla paremmat. ”Kaupin tekonurmien lämmitys on loistava uudistus, mutta harrastajia on Tampereella niin paljon, että kaikki eivät pääse tuosta hyötymään. Tänne olisi ehdottomasti saatava kiinteärakenteinen sisähalli, joka mahdollistaisi yhä useamman juniorin kunnollisen harjoittelemisen myös talvella. Kaupungin päättäjien on nyt todella nopeasti reagoitava tähän tilanteeseen, sillä jalkapallo on myös koko ajan kasvava harrastusmuoto”, kauppias vielä huomauttaa.

futisliigakauppakeskus.jpg

Tulevalta kesältä intohimoinen jalkapalloilun ystävä odottaa paljon. “Jarkko Wiss tekee todella loistavaa työtä ja pystyy kehittämään tiiminsä kanssa nuorista pelaajanaluista hyviä liigatason pelaajia. Toivottavasti tamperelainen jalkapalloväki löytää tiensä Tammelan kauniille stadionille. Kyseessä taitaa olla viimeinen kesä ennen stadionin remonttia, joten nautitaan nyt joka hetkestä. Ja muistakaa myös niin naisten kuin junioreidenkin pelit”, hän päättää.

kcm_turtola_logo.png